2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Államcsőd eladó – megint plakátol a Kétfarkú

2017. január 31., kedd 20:18, frissítve: szerda 22:03

Olimpia előtt rendezhetnénk demokráciát - ezzel az üzenettel indít plakátkampányt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A magyar viccpárt a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését szeretné támogatni az akcióval. A plakátkampány 12 millió forintos költségét támogatóik dobták össze.

„Államcsőd eladó! Nem a részvétel, a kiadás a fontos! Újkori görög romokat Magyarországnak!” – ezekkel a plakátokkal támogatja majd a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtését a magyar viccpárt. Adományokból 12 millió forintot gyűjtöttek össze, amiből 350 plakátot helyeznek ki szerdától a főváros utcáin.

– Lesznek ilyen „tudta-e” jellegű plakátok, mert szeretnénk a kormánypárti szavazókat is megszólítani. Tudniuk kell, micsoda hatalmas terrorveszélyt jelent egy olimpia megrendezése, több száz városnyi külföldi érkezhet ellenőrizhetetlenül Magyarországra. És egyébként nem tudom, tudják-e a kedves nézők, de rengeteg sportoló fegyvert is hoz magával, tehát például a sportlövészek meg az ilyesmi sportok képviselői – nyilatkozta a Hír TV-nek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely.

Több mint nyolcvanezren írták alá a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését. A civil szervezetnek február közepéig kell legalább 138 ezer szignót összegyűjtenie ahhoz, hogy népszavazáson dönthessenek a fővárosiak a 2024-es olimpiáról.

„Egy csomó olyan ember jön oda hozzánk, akik olimpiapártiak, viszont ők is azt mondják, hogy szeretnének beleszólni az ügyeikbe. Szeretnének ők dönteni arról, hogy mi Magyarországon mit rendezünk, és mit nem rendezünk, és rengeteg ilyen ember írja alá. Tehát amikor ezt mondják Fideszhez közeli emberek, akkor azzal őket is lehazaárulózzák, és egyébként pontosan ezt kéne meghaladni Magyarországon, hogy egymást sárdobáljuk és hazaárulózzuk” – mondta korábban Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a Magyarország élőben című műsorunkban.

A főváros már elfogadta a 2024-es olimpiai budapesti helyszíneit. A közgyűlés múlt heti tanácskozásán felvetődött, hogy rendezési költség több lehet, mint a korábban tervezett hétszázmilliárd forint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!