2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Alapvető ellenőrzés nélkül fogadták el a Fidesz könyvelését

,

2017. július 12., szerda 10:16, frissítve: szerda 15:46

Az alapvető ellenőrzések nélkül fogadta el az Állami Számvevőszék a Fidesz 2010-es kampányköltéséről szóló könyvelését – írja a 24.hu.

A portál szerint, ha a számvevőszék legalább összehasonlítja a bevallott összegeket a valós hirdetésmegjelenésekkel, észrevették volna a különbségeket. A Fidesznek egy eddig nem publikált audit szerint 10 200 kültéri plakátja volt 2010-ben, míg ugyanezen időszak alatt a választásokon induló összes pártnak együttesen csupán 500-zal több. A 24.hu megjegyzi: a plakátok számában elenyésző lehet a különbség, a papírokon szereplő végösszegben viszont már óriási – a Fidesz ugyanis hetedannyit, mindössze 35 milliót fizetett azokért a plakáthelyekért, melyekért a többi párt 253 milliót adott.

A szocialisták szerint nem kormányozhat egy országot egy olyan párt, amely csalással szerezte meg a hatalmát. A párt elnökhelyettese emlékeztetett, az MSZP büntetőfeljelentést tett a 2010-es kampányügyben, ugyanakkor Gőgös Zoltán úgy véli, az ügynek a jövő évi választásig nem lesz eredménye.

„Nem lehet úgy valaki kormánypárt, hogy csalással szerzi meg a hatalmat, márpedig ez a többiekkel szemben olyan erőfölény volt már akkor, hogy nyilván nagyban befolyásolta – valószínű nem a győzelmet, hanem – a 2/3-os eredményt. Reméljük, hogy következetesen fog eljárni az ügyészség, ha nem most, majd egy év múlva, de addig még úgyis nyomozás lesz. Ebből sok minden a választásokig nem fog kiderülni, még ha elindul is a nyomozás, ha egyáltalán elindul, mert még efelől is vannak kétségeink” – véli a politikus.

Az LMP üdvözölte a szocialisták feljelentését, szerintük látni lehetett, hogy a párt jóval többet költött az állami limitnél. Ungár Péter emlékeztetett, hogy a 2010-es választások után Schiffer András többször is beszélt erről a pártfinanszírozási törvény vitájában.

„Az, hogy a Fidesz túlköltött, mint ami az állami limit volt – amúgy az MSZP is túlköltött ezen – ezt mindenki tudta, akkor mindenki aki ránézett az utcán egy épülethálóra látta, hogy ezt nem lehetett az állami limiten belül megoldani. Én nagyon örülök, hogy a MSZP ezért feljelentést tett, remélhetőleg ők is el tudnak számolni a 2010-es költésekkel kapcsolatban” – mondta Ungár Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!