2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Alaptörvénybe foglalták a terrorveszélyhelyzetet

,

2016. június 7., kedd 10:56, frissítve: szerda 10:08

Jobbikos szavazatokkal módosították hatodjára az alaptörvényt, hogy a kormány – szükség esetén – elrendelhesse a terrorveszélyhelyzetet. Ilyenkor a Honvédség erői is bevethetők lesznek.

Az LMP, illetve a baloldali kispártok képviselői nemmel szavaztak, a szocialisták pedig nem vettek részt a voksolásban. Az alaptörvény módosítása miatt a kormánypártok hozzányúltak a rendőrségi és a honvédelmi törvényhez is. A belügyminiszter javaslatára létrejön a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ.

„Itt egy sajátos koalíció alakult, egy sajátos koalíció Gyurcsány Ferenc vezetésével, és volt kilenc olyan képviselő, amelyik nem támogatta ezt a részt, a másik törvénycsomag tekintetében, a honvédelmi törvénycsomag tekintetében, sajnos, a szocialisták is beálltak ezek közé a képviselők közé, és ők is nemmel szavaztak, illetve tartózkodtak. Tehát – mondjuk azt, hogy – nem támogatták ilyen szempontból sem az emberek mindennapi biztonságát” – jelentette ki Tuzson Bence kommunikációs államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!