2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Alapjövedelmet vezetne be a PM az alacsony jövedelműeknek

2016. május 1., vasárnap 15:14, frissítve: vasárnap 15:38

A magyar dolgozók legnagyobb problémáját az alacsony jövedelmek jelentik, amire a Párbeszéd Magyarországért Párt alapjövedelem programja jelent megoldást – a párt szóvivője szerint.

Tordai Bence elmondta: terveik szerint a mostani 74 ezer forintos minimálbér az alapjövedelem bevezetésével 105 ezer forintra nőne. A politikus anyák napja alkalmából arra is felhívta a figyelmet, hogy a várandós édesanyák alapjövedelmét 75 ezer forintra emelnék, ez szerinte néhány tízmilliárdos költség lenne.

„Amikor a kormány azt kommunikálja, hogy a bruttó átlagbér közel 250 ezer forint, akkor tegyük mellé, hogy a többség ennél jóval kevesebbet keres, és ennek a nettója a magas adóterhelés miatt mindössze 118 ezer forint. Ennyi a tipikus magyar havi bére, amit hazavisz. Ez közel 150 ezer forintra ugrana az alapjövedelem bevezetésével, és azért gondoljuk, hogy ha ez bevezethető, márpedig kiszámoltuk és bevezethető, akkor az egy alapvető értékválasztási kérdés, hogy valaki a felső tized, a felső ötöd, a tőke világát vagy a dolgozók világát és az alsó négyötödöt kedvezményezi” – fogalmazott Tordai Bence szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!