2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Aktívabbak a tolvajok az ünnepi vásárokon

2016. december 7., szerda 10:59, frissítve: szerda 11:35

Amatőr színészek segítségével mutatták meg, hogyan dolgoznak a zsebtolvajok és a trükkös tolvajok a vásári forgatagban Veszprémben.

Zsúfolásig telt vásárcsarnokban tartott bűnmegelőzési akciót a veszprémi rendőrkapitányság. A rendőrök amatőr színészek segítségével mutatták meg, hogyan dolgoznak a zsebtolvajok és a trükkös tolvajok a vásári forgatagban. A veszprémi rendőrkapitányság tapasztalatai szerint az ilyen látványos akciók sokkal hatékonyabbak, mint a bűnmegelőzési kiadványok.

„Legtipikusabbak azok a bűncselekmények, amikor az apró figyelmetlenséget kihasználják a rossz szándékú emberek, tipikusan a hölgyeknél, amikor a bevásárlókosarat megtöltik áruval, majd a pénztárcájukat ennek tetején helyezik el, folytatják a vásárlást, s nem figyelnek. Egy egyszerű mozdulattal a pénztárcát el tudják vinni, és a tömegben nagyon hamar eltűnnek az elkövetők. A másik a férfiakra koncentrál: a férfiemberek a farzsebükbe teszik a pénztárcájukat, válogatnak, lehajolnak, nem figyelnek, és ebből a farzsebből is egy mozdulat, és szintén eltűnnek az értékek, majd a tömegben az elkövetők” – közölte Gaál Csaba, a veszprémi rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!