2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Aki teheti, halassza el párizsi utazását

2015. november 14., szombat 20:01, frissítve: szombat 20:04

A külügyminisztérium azt javasolja, hogy aki teheti, halassza el párizsi utazását. A belügyminiszter fokozta a készültséget a támadás miatt: több rendőr járőrözik az utcákon, a reptereken és a pályaudvarokon, valamint szigorúbb ellenőrzést vezetnek be a határokon. Stábunk azonban több helyszínen is csak a szokásos védelmet tapasztalta.

„Magyarország védelmét meg kell erősíteni” – A „B” szintű terrorfenyegetettség emelt szintű rendszerének bevezetéséről döntött a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja – jelentette be szombat reggel a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Ez akkor rendelhető el, ha az EU- vagy NATO-tagállamok, illetve a szomszédos országok valamelyikében terrorcselekményt követnek el.

„Jelentősen növeljük az egyenruhás rendőri jelenlétet közterületeken is, nyilván kiemelt objektumoknál repülőtéren, Paksnál és más térségekben is. Ezek nyílt egyenruhás rendőri jelenlétet jelentenek” – közölte Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: nincsen olyan információjuk, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség érné.

Az erősebb rendőri jelenlétet ottjártunkkor még nem tapasztaltuk a forgalmasabb csomópontoknál, így a Ferencváros stadionjánál sem, ahol a Párizsban történtek ellenére vasárnap megtartják a Magyarország–Norvégia Európai-bajnoki pótselejtezőt. „Kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz. A stadion kapui az eredetileg tervezettnél korábban nyílnak meg, 18 óra 15 perckor, pontosan azért, hogy a biztonsági ellenőrzés időben befejeződjön” – tudatta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Az MLSZ arra kéri a szurkolókat, hogy ha tehetik, ne vigyenek csomagot magukkal. A meccs idejére természetesen a rendőrségi biztosítás is nagyobb lesz. „A rendőrség a tegnapi eseményekkel összefüggésben újratervezte a meccs rendőri biztosítását, ezenkívül a kollégáim folyamatosan kapcsolatot tartanak az MLSZ illetve az UEFA munkatársaival, valamint a rendezvény szervezőivel is” – tájékoztatott korábban Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

A Fidesz-székházzal szemben található francia nagykövetség védelmét azonban már szombaton jól láthatóan megerősítették. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt javasolja, hogy aki teheti, halassza párizsi utazását későbbi időpontra a terrorcselekmények miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!