2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Akár ötmilliós kártérítést is behajthat a jövőben a biztosító

2017. január 9., hétfő 10:48

Januártól az eddigi másfél millió helyett már ötmillió forint kártérítést fizethet az az autós, aki részegen vagy kábítószer hatása alatt okoz balesetet.

Ezt is tartalmazza a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos változás.

A CLB független biztosítási alkusz kommunikációs igazgatója a Hír TV-nek azt mondta, újdonság, hogy csökkent az extrém nagy dologi károknál a kártérítési limit, a személyi sérülések után adható kártérítés viszont nőtt. A biztosítók pedig a jövőben csupán 5 évre visszamenőleg szedhetik be a be nem fizetett a fedezetlenségi díjat. Németh Péter szerint ezért érdemes minden autósnak újraolvasnia az idei biztosítási értesítőket.

„Megnövelték azt a limitet, amit, ugye, egy autóson a biztosító – miután kifizette helyette a kárt – behajthat. Ez a limit most ötmillió forintban lett maximálva, és ezt úgy kell érteni, hogy ha alkohol vagy kábítószer hatása alatt az autós úgy okoz kárt, ami ennek, az ilyen szerek hatása alatt vezetés kapcsán, akkor ötmillió forintig a biztosító behajthatja rajta ezeket a tartozásokat. Illetve azt az összeget, amit utána fizetett” – mondta el Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs igazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!