2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Akár dobogós is lehet a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár a brüsszeli portálon

Három kilométer hosszú fényfüzérével, meseházikóival tavaly a negyedik helyet érte el a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár egy utazási portál közönségszavazásán. Idén még jobb helyet érhet el, mondta a polgármester a megnyitó ünnepségen.

  • Akár dobogós is lehet a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár a brüsszeli portálon

A vásárra bárki szavazhat a brüsszeli oldalon. A gyerekeket ingyenes korcsolyapálya várja, de a látogatók megcsodálhatják a háromdimenziós fényfestést is.

A három kilométernyi fényfűzérrel díszített piactér világítását és az első gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún, a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásáron, Budapesten. A környező utcákban sorakozó meseházikókban kézműves kortárs alkotók kínálják egyedi portékáikat,

Lélekmelegítőként szinte minden sarkon választhatnak a vendégek különleges karácsonyi forró italok közül, és mindenki talál a gasztronómiai kínálatban neki tetsző falatokat, akár vegán, akár a gluténmentesen étkezés híve. Az árusok már pénteken munkába álltak.

„A fahéjas a legnépszerűbb kürtöskalács. És még milyet keresnek? Dió, vanília, meg a külföldiek szeretik a kakaóst és a kókuszost is” – mondta Komlós Gábor, a Lovas-Házi Kürtöskalács eladója.

A kerület polgármestere ünnepi beszédében felidézte, hogy egy brüsszeli utazási portál által szervezett közönségszavazáson tavaly is látványos eredményt ért el a budapesti rendezvény, hiszen öt helyet javított, és a korábbi kilencedik helyről a negyedikre került, ráadásul alig több, mint kétszáz szavazattal maradt le a dobogóról Bécs mögött. A városvezető szerint egy családias közösség ad otthont a neves rendezvénynek.

„Nem csupán a lakóhelyünkként, hanem az otthonunkként tekintünk a belvárosra – mondta Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere. – A közös otthon, a közös haza, a közös múlt, a közös keresztény hagyományok összetartozást jelentő érzése nem csupán a belvárosban, hanem az egész országban, Esztergomtól Bajáig, Bajától Debrecenig átöleli az adventi időszakot.”

Ismét lehet szavazni, december 10-ig bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy Budapest belvárosának karácsonyi rendezvénye az idei megmérettetésen még jobb helyezést érjen el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!