2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Akár blokkolhatják is az Ubert

2016. április 29., péntek 15:01, frissítve: péntek 15:51

Drákói szigort vetne be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az uberesekkel szemben. Fónagy János államtitkár bejelentette: a jövőben legenyhébb büntetésként kilenc büntetőponttal sújthatják azt a sofőrt, akinek nincs engedélye.

Az ismételt szabálysértés pedig újabb kilenc büntetőponttal jár, ami után automatikusan elveszik a jogosítványt fél évre, vagy akár három évre is leszerelhetik a rendszámot. Az államtitkár kiemelte: a diszpécserszolgálatot is ellenőriznék, jogsértés esetén pedig akár egy évre blokkolhatják is az oldalakat vagy az applikációt.

„Az Országgyűlés felhatalmazást adhat a szakhatóságok számára a bírság ellenére ismételten engedély nélkül végzett diszpécsertevékenység korlátozása érdekében a követelményeknek meg nem felelő szolgáltatást biztosító vagy azt népszerűsítő elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételére is. A honlapok, alkalmazások blokkolása 365 napra szólhat” – jelentette ki Fónagy János.

A taxisok a bejelentéstől függetlenül újabb demonstrációt terveznek jövő hétre. Hogy megtartják-e, az az államtitkárral való hétfői egyeztetéstől függ.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!