2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Akadálytalanul kerülhet a terrorelhárítási csúcsszerv élére Takács Tibor

,

2016. augusztus 30., kedd 13:13, frissítve: kedd 16:36

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, hogy Takács Tibort nevezzék ki a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatójává.

A június elején elfogadott terrorellenes törvénycsomag egyik legfontosabb eleme volt a terrorelhárítási csúcsszerv létrehozása. A TIBEK a magyar titkosszolgálatok információit és munkáját fogja össze. A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a bizottsági ülés után megerősítette: a kormány újabb kerítést húz föl a déli határszakaszra a várható újabb migránsáradat megfékezésére.

„Ha és amennyiben belátható időn belül nem kerül sor a török vízumkönnyítésekre, akkor a maguk részéről fölmondják azt a megállapodást, amit az unióval kötöttek. Ennek az lehet a következménye, hogy a jelenleg Törökországban tartózkodó több mint 3 millió migráns  jelentős része esetleg ugyanazon az útvonalon, ahol tavaly másfél millió migráns megérkezett Európába, útnak indulhat. Ezen túlmenő konkrét információi, amit most a médiával megoszthatnék, a titkosszolgálatoknak sincs” – fogalmazott Bakondi György.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!