2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Afrikai kannibálokkal” ösztönöz gyermekvállalásra Budaházy testvére

Hír TV

2018. május 26., szombat 15:51, frissítve: szombat 19:27

A gyermekvállalással a bevándorlás is megállítható - így érvel Budaházy György húga egy videóban. A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom afrikai kannibálokat emlegetve buzdít a családalapításra. Eközben a kormány akciótervet készít a gyermekvállalás ösztönzésére.

Különleges érveket is felhoz a gyermekvállalás mellett  a  Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom. A szervezet videójában a szélsőjobboldali Budaházy György húga ugyanis arról beszél: a családalapítással a bevándorlás is megállítható.

„A migráció elleni harcban te is részt vehetsz. Na, nem úgy, hogy megosztasz egy posztot a Facebook-on, hanem a lehető legegyszerűbb legboldogabb módon. Vállalj gyermekeket, akik majd benépesítik a Kárpát-medencét, és nem hagyják, hogy idegenek elfoglalják azt” – mondta Budaházy Lilla. A Hír TV által megkérdezett családok azonban nem a migrációra gondoltak a gyermekvállalásnál.

A Fidesz-KDNP politikusai is évek óta szülésre buzdítják a magyar nőket, a migráció és a gyerekvállalás kérdését is többször összekapcsolták. A miniszterelnök is a demográfiai problémák megoldásának szenteli a negyedik ciklusát. Szokásos pénteki interjújában óvoda és bölcsődeépítést és új intézkedéseket ígért. „Egy komoly családpolitikai akciótervet fogunk meghirdetni, amit megelőz majd egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. Nem akarjuk a férfiakat sem kizárni ebből, de alapvetően mégis a hölgyek véleményére leszünk majd kíváncsiak” – mondta Orbán Viktor.

A kormány egy éve jelentette be: célja, hogy 2030-ra évente 30 ezerrel több gyermek szülessen az országban. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány vezetője szerint ehhez nem csak anyagi ösztönzőkre, de családbarát közösségekre is szükség van.

 „Egyrészt lehet azt ösztönözni, hogy az egyetemeken lehessen szülni, nagyon kevés az anyagi támogatás, amit kap egy fiatal, nincsenek családi szobák, egyetemi bölcsődék, ezeket meg lehetne oldani, másrészt meg például a cégeknél is, ha adókedvezményekkel támogatnák azokat a cégeket, amelyek családbarátok, az nagyon ösztönző lenne” – jelentette ki Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.

A statisztikák szerint főképp a magasabban képzettek körében nem születik annyi gyerek, amennyit terveznek. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ezért egyetemisták körében végzett felmérést. Ez alapján a fiatalok elsősorban a stabil párkapcsolat és az érettség hiánya miatt nem vállalnak gyermeket. A harmadik leggyakoribb okként a pénzhiányt jelölték meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!