2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Adósság miatt verték meg a kereskedőt

2017. március 22., szerda 16:50, frissítve: szerda 16:51

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással vádolja az ügyészség azt a három férfit, akiknek a pere most kezdődött a Komlói Járásbíróságon. Az agancskereskedő sértett tartozott egyiküknek, ezért az erdőbe csalták, ahol kirabolták és megverték.

Az elsőrendű vádlottnak az agancskereskedéssel foglalkozó sértett 185 ezer forinttal tartozott, egy korábbi vásárlást nem fizetett ki. Ezért a 28 éves büntetlen előéletű férfi úgy határozott, két társa segítségével visszaszerzi a pénzét. Lakhelyük közelében az erdőbe csalták, ahol megtámadták. Kámzsával a fejükön vascsövekkel ütni kezdték, előtte a másodrendű vádlott gázspray-vel lefújta.

„A sértett arcába fújt, majd a bal kezével az érdemi ellenállás kifejtésére képtelenné vált sértett kezéből elvette a 180 ezer forintot, és az indítókulcsot is kivette a gyújtáskapcsolóból” – idézte fel a Komlói Járási Ügyészség alügyésze, Firkó Zsolt.

A sértett elszaladt a helyszínről, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Az elsőrendű vádlott beismerte a bűncselekményt. Azzal védekezett, ő csak a korábbi tartozást akarta visszaszerezni.

„Mindig így halogatta a dolgokat, hogy majd kifizetek, majd fizetek. A későbbiekben már kezdett ilyen flegmán lekezelő stílusa lenni. Tényleg az emberrel már úgy beszélt, mint egy hülye gyerekkel, ha beszélhetek így, ne tessenek haragudni. Hát az embernek a lelkiismeretébe nagyon belegázolt. Tényleg, én beteg édesanyámnak szerettem volna kedvezni. Tényleg, egy sertést szerettem volna venni, tehát azért rosszul esett az embernek ez nagyon, hogy ennyire lekezelő meg flegma, ennyire hülyének nézi az embert” – mondta S. Ferenc, az elsőrendű vádlott.

A másodrendű vádlott lakásán engedély nélkül tartott lőszereket találtak a rendőrök, ezért őt lőszerrel visszaéléssel is vádolja az ügyészség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!