2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Áder: eddig a természet kamataiból éltünk, de ma az alaptőkét fogyasztjuk

A Föld éves erőforrásainak több mint a másfélszeresét használja fel az emberiség évente - figyelmeztetett a köztársasági elnök a klímaváltozásról tartott előadásában a Nyíregyházi Egyetemen.

  • Áder: eddig a természet kamataiból éltünk, de ma az alaptőkét fogyasztjuk

Áder János egyik nagy problémának a népességrobbanást és az amiatt erősödő urbanizációt nevezte, amely pedig egyre növeli az energiafelhasználást is. A köztársasági elnök hozzátette, hogy a gazdaság szemlélete miatt, hatalmas mennyiségű szemét halmozódott fel a világban.

Míg 65 évvel ezelőttig csak annyi erőforrást használtunk föl, amit a bolygó természetes körülmények között pótolni tudott, ma már 1,7 Föld erőforrásait használjuk évente. Tehát sokkal több erőforrást használunk föl, mint amennyit szabad. Ez azt jelenti közgazdasági nyelvre lefordítva, hogy eddig, mondjuk 60 évvel ezelőttig a természet kamataiból éltünk, most pedig az alaptőkét fogyasztjuk. Nem nehéz ráébredni, hogy mi lesz a következménye, ha ezeken a szokásainkon nem változtatunk– mutatott rá előadásában Áder János. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!