Aczél külföldre távozna + Videó

RÁ, 2012. február 27., hétfő 13:21, frissítve: hétfő 13:21
Külföldre menne Aczél Zoltán. A bundabotrányban meggyanúsított edző a Hír TV sportmagazinjában beszélt erről. Aczél az előzetesben töltött kilenc napról és a szerencsejáték-függőségéről szóló pletykákról is beszélt.

Aczél Zoltán a gyanú szerint a Siófok vezetőedzőjeként a Honvéd és a ZTE ellen úgy állította össze csapatát, hogy biztos legyen a vereség. Az ügyészség azt állítja: a zalaegerszegi meccs után 4 ezer eurót kapott két játékosától. Letartóztatása óta kerüli a nyilvánosságot, a Stopperrel azonban kivételt tett. Lapinformációk szerint Aczél korábban rendszeresen járt kaszinóba, és nagy adósságot halmozott fel. A manipulált meccsekből befolyó bevételt pedig a törlesztésre használta. Az edző cáfolt.

Aczél tehát továbbra is ártatlannak vallja magát, az ügyészség azonban kétrendbeli vesztegetéssel gyanúsítja.

– Aczél Zoltánnal szemben kétrendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja merült fel, amely a gazdasági vesztegetések közül a legsúlyosabbnak minősül, hiszen ő edzőként önálló intézkedésre jogosult személynek számít. A megalapozott gyanú az első perctől kezdve a mai napig változatlanul fennáll, az semmit nem gyengült – jelentette ki a Hír Televíziónak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A tömeges előállítások miatt egyébként a Magyar Labdarúgó Szövetség módosította a fegyelmi szabályzatát és versenyrendszerét is. Március elsejétől nem vehet részt a magyar labdarúgásban az a sportszakember vagy labdarúgó, aki a mérkőzés jogellenes befolyásolása miatt, közvádas, szándékos bűncselekmény miatt megalapozottan gyanúsítható vesztegetéssel vagy csalással.

További részletek ma este 18 óra 20 perctől a Stopperben, ahol szó lesz a Malév és a BKV sportegyesületének jövőjéről is.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés