2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Abszurd képeken láthatja viszont magát Orbán, Tarlós és Soros

Hír TV

2018. május 16., szerda 12:51, frissítve: szerda 16:52

Kulturális bomba a magyar művészeti élet langyos állóvizében – így jellemezte Fábry Sándor humorista a Hír TV-nek Dr. Máriás képeiből készült albumát. Az etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára című válogatásban abszurd képeken láthatja viszont magát Lázár János, Kövér László, Orbán Viktor, Soros György, és Tarlós István.

Lázár Kövér László, Orbán Viktor, Soros György, de még Tarlós István is abszurd képen láthatja viszont magát a Dr. Máriás és Fábry Sándor Albumában. A szerzők a kötetben szereplő politikusok, közéleti személyek mindegyikét meghívták – ám ennek kevesen tettek eleget.

„A képeken saját magatokat lássátok meg éspedig olyan valótokban, amelyet nem feltétlenül szeretnétek. Gondolkozzatok el ezen, éljétek át, éljétek meg azt a csavart, ami lehet, hogy nem a legkedvesebb, vigyétek szívetekben haza, akár a kezetekben is és hajtsatok fejet önmagatok mulandósága előtt” – fogalmazott Máriás Béla.

Az album egyféle kulturális bomba a magyar művészeti élet langyos állóvizében, amellyel elsősorban az volt a céljuk, hogy jól érezzék magukat – mondta a Hír TV-nek Fábry Sándor.

– Mit várnak a könyv fogadtatásától?
– Semmit.
– Mégis számít valamire, azért ez egy elég humorosnak induló könyv.
– Ahogy Szentkúti Miklós mondta; munkásságunkat a kritika teljes zárójelbe tételével végezzük. Tényleg nem tudjuk! Fogalmunk sincs! De nem hagyjuk magunkat elkeseríteni, ha megsimogatják a buksinkat, akkor örülünk! – fogalmazott a humorista.

A parlamentben is előfordult, hogy együtt nevettek – mondta a Hegedűs a háztetőként ábrázolt Vona Gábor. A Jobbik leköszönt elnöke azt mondja: illusztris társaságba került, a róla készült képet pedig sokkal inkább megtiszteltetésként, mint sértőként értékeli.

„Hát kérdéseim vannak, ugye a kép 2014-es és egy hegedűs vagyok a háztetőn, azt nem tudtam megfejteni, hogy miért vagyok zöld színű, azt sem tudtam megfejteni, hogy a kép jobb alsó sarkában lévő állat az kis vizsla, vagy macska, mindkettő lehet, lehet, hogy a műértő közönség saját impresszióira bízza a művész és a fejem felett repül egy férfialak. Azt sem tudtam megfejteni, hogy az kicsoda, úgyhogy ez a három kérdés foglalkoztat most a műalkotással kapcsolatban, de ez a jó, amikor a művészet megérinti az embert és kérdéseket tesz fel magának” – fejtette ki.

Humanista Mike Tyson egy Matisse képen – ez már Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltje.

„Megmondom őszintén én a képet bátorításként fogtam fel, amikor elsőnek láttam, az első asszociációm egy célkereszt volt, aztán rá kellett jönnöm, hogy az egy napraforgó, de én célkeresztnek éreztem az elmúlt hetekben” – értékelte a képet Zugló polgármestere.

Dr. Máriás és Fábry Sándor albuma 140 évet ölel fel, 140 portréval, Marx Károlytól Bayer Zsoltig bezárólag.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!