2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

„Abszurd, hogy a migránsokból Európa profitálhat”

2016. május 24., kedd 12:12, frissítve: kedd 17:10

A kvótanépszavazásról volt szó napirend előtt a parlamentben. A Fidesz alelnöke nemzeti ügynek nevezte a referendumot. Gulyás Gergely szerint a betelepítési kvótarendszerre a baloldalnak is nemet kellene mondania. A propagandaminiszter államtitkára felszólalásában hazugságnak nevezte azt az érvelést, hogy a migránsok befogadásából gazdaságilag profitálhat Európa.

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! – ezzel a szlogennel kampányol a kormány a migránsok kötelező befogadása ellen. A Fidesz alelnöke nemzeti ügynek nevezte a népszavazást. Gulyás Gergely szerint a kvótarendszerre a baloldalnak is nemet kellene mondania. A kormánypárti politikus méltatlannak tartja, hogy Brüsszel beszedné a migránsok ellátásának költségeit a kvótát ellenző országoktól. Egyetlen menekült elutasításának ára 250 ezer euró – mai árfolyamon 80 millió forint – lenne a hírek szerint.

„Egy millió forint jut körülbelül egy magyar állampolgárra egy hétéves európai uniós költségvetési ciklusból, ehhez képest, hogy 80 millió forintot kelljen fizetni egy bevándorlónak az áttelepítése, elutasítása folytán, ez olyan mértékű aránytalanság, olyan mértékű fenyegetettség, amelyre szuverén államnak egyértelműen nemet kell mondani” – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke.

„Hamis érvelés, hogy a migránsok befogadásából gazdaságilag profitálhat Európa” – ezt már a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mondta válaszában.

„Ez a felvetés már csak azért is abszurd, mert Európa sok országában az a helyzet, hogy minden második fiatal állástalan, az Eurostat szerint Görögországban majdnem 50 százalékos, Spanyolországban 48 százalékos, Horvátországban 43 százalékos a fiatalkori munkanélküliség, de több mint 40 százalék az állástalanok aránya Olaszországban is. Éppen ezért azt gondoljuk, hogy az Európai Uniónak inkább az lenne az elsődleges felelőssége, hogy nekik, a már itt élő fiataloknak adjon munkát” – fogalmazott Dömötör Csaba.

Az államtitkár hivatkozott egy német felmérésre, amely szerint Németországnak idén és jövőre 40 milliárd eurójába kerül a migránsok  elszállásolása és ellátása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!