2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Abádszalókon indult el a TeSzedd!

2016. április 28., csütörtök 21:13, frissítve: csütörtök 21:14

Az idén Abádszalókon indult el a TeSzedd! A négynapos országos szemétgyűjtő akcióhoz több mint 128 ezer önkéntes csatlakozott.

A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont munkatársai a hétköznapokban is nagy figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. Így nem volt kérdéses, hogy csatlakoznak a TeSzedd! elnevezésű országos akcióhoz. Huszonegy dolgozó szánta arra a délelőttjét, hogy szemetet szedjen.

„Azért tartottam fontosnak, mert csak egy bolygónk van, és vigyáznunk kell rá. Én is kijöttem, és így én is tudtam segíteni” – mondta Tóth Sára tudományos munkatárs.

Minden csapat maga választhatta ki azt a területet, ahol össze akarta gyűjteni a hulladékot. Az Agóra csapatának az volt a célja, hogy a közelükben lévő zöld területet tisztítsa meg.

„Több túraútvonal is van itt, és sok a sétáló, illetve a futó. Mi is ezen az útvonalon futottunk, láttuk, hogy nagyon szemetes, és amikor hallottunk a mozgalomról, ezt a területet választva csatlakoztunk” – jelentette ki Soha Rudolf Ferenc szakmai csoportvezető.

Minden önkéntes kapott védőkesztyűt. Az akcióhoz csatlakozó csapatoknak TeSzedd! feliratú zsákokat is osztottak. A Debreceni Egyetem 150 hallgatója ma hat helyszínen szedte a szemetet. Az intézmény hallgatói környezetvédelmi bizottsága nyolc éve rendszeresen megszervezi a „Nagy Takarítást”, és az idén először csatlakozott az országos akcióhoz, a TeSzeddhez!

„A bizottság azért tartja fontosnak, mert a hallgatók kimozdulnak a szürke hétköznapokból, az egyetem falai közül, és így aktívan tudnak tenni a környezetért, illetve a természetvédelemért” – fogalmazott a DEHÖK hallgatói környezetvédelmi bizottsági elnöke, Gyulavári Attila Zsolt.

Az akció az idén négynapos, vasárnapig tart. A vidéki megyék közül Hajdú-Bihar a legaktívabbak: 11 ezer önkéntes csatlakozott a kezdeményezéshez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!