2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

„A Viktor nem engedi meg”, hogy Ádert újraválasszák

2016. május 17., kedd 20:08, frissítve: csütörtök 15:32

A Viktor nem engedi meg – ezzel indokolta párttársának Rubovszky György, hogy Áder Jánost jövőre a kormánypártok nem választják újra államfőnek. A politikus erről egy múlt heti bizottsági ülés helyszínén beszélt, annak ellenére hogy tudta, szavait veszi a kamera. Most azt állítja, stábunk magánbeszélgetést rögzített, bár akkori szavait nem cáfolja. A KDNP frakcióvezetője nem tud arról, hogy a miniszterelnök ellenezné a köztársasági elnök újraválasztását.

Akár házszabálysértés árán is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét – mondta fideszes képviselőtársának az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke a bizottság múlt heti ülése előtt. Rubovszky Györgyöt figyelmeztette Vas Imre, hogy egy tévékamera is a teremben van. „Ezt a mennyiségű hangot csak nem tudja rögzíteni” – válaszolta a KDNP-s politikus, azonban tévedett, így a Hír TV kamerája rögzítette, amikor arról beszél képviselőtársának: jövő májusban nem választják újra Áder János köztársasági elnököt. „Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg” – fogalmazott.

Pedig Rubovszky szerint 1994 óta, mióta ő országgyűlési képviselő, Áder János a legalkalmasabb államfő, ráadásul jól szolgálja a Fidesz érdekeit is. „Ennél ügyesebben […] egyetlen lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna” – mondta.

Bár egy hete Rubovszky György is tudomásul vette a kamera jelenlétét, ma már azt állítja, a Hír Televízió stábja magánbeszélgetést hallgatott ki. Az elhangzottakat azonban nem tagadta. „Nem tévedtek, hanem aljasok voltak, mint mindig. Ott is elmondtam, hogy a Hír Televíziónak azért nincs keze, mert akkor nemcsak hazudni fog, hanem lopni is” – fogalmazott.

A KDNP frakcióvezetője védelmébe vette párttársát, Áder János jövőjéről azonban Harrach Péter nem olyan jól informált, mint Rubovszky György:

– Magánbeszélgetés volt.
– Az magánbeszélgetésnek számít? Két országgyűlési képviselő…
– Így van, az országgyűlési képviselőnek is van magánélete.
– Amikor arról beszél, hogy házszabályt is sértene…
– Bármiről beszél, önök egy magánbeszélgetést nyilvánosságra hoztak, ez súlyos dolog.
– Arról még megkérdezhetem, hogy Rubovszky képviselő úr azt mondta: Áder János nem lesz újraválasztva, ugyanis közölték, hogy nem lesz újraválasztva, „a Viktor nem engedi”?
– Erről nincs tudomásom, sem a nyilatkozatról, sem erről a tényről. Ilyen nem hangzott el az én jelenlétemben.

Az elhangzottak miatt az ellenzéki pártok már a múlt héten arra szólították fel Rubovszky Györgyöt, hogy távozzon az igazságügyi bizottság elnöki székéből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!