2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A választóktól vár büntetést Szabó

2017. május 16., kedd 08:57, frissítve: kedd 13:05

Felháborítónak tartja a Párbeszéd társelnöke Kövér László folyamatos büntetéskiszabását a parlamenten belüli szólásszabadságért.

Szabó Tímea a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, nem a házelnöktől kapták mandátumukat, ráadásul a munkajog értelmében nem is a főnökük. A független képviselőt a házelnök azután bírságolta meg több mint kétszázezer forintra, hogy Áder János államfő beiktatásán egy bajszos fa marionett-bábut mutatott fel.

Kövér László házelnök a jobbikos Szilágyi Györgytől az egész havi járandóságát vonta meg, amiért múlt héten veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A jobbikos képviselő ezért bocsánatot is kért.

„Azért tartom ezt felháborítónak, mert az országgyűlési képviselők nem Kövér Lászlótól kapták a mandátumukat, hanem a választóktól. Én azt gondolom, hogyha valamelyik országgyűlési képviselő olyat tesz az ülésteremben, ami nem felel meg a választói igényeknek, akkor majd a választók büntessék meg azt a képviselőt, ne válasszák be a következő választáson” – véli Szabó Tímea.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!