2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

A vádlottak padjára ülhet Tarsoly Csaba

,

2016. május 27., péntek 12:15, frissítve: szombat 09:04

Öt nappal a határidő lejárta előtt a bíróság kérésének eleget téve pótolta a vádirat hiányosságait az ügyészség a Questor-ügyben. Tarsoly Csabát és társait különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással és sikkasztással vádolják. 77 milliárd forint értékű kárt okozhattak több mint 30 ezer embernek.

Alig egy napja, hogy ismét tüntettek a Quaestor-károsultak Budapesten. Közben az ügyészségen már készült a Tarsoly Csaba és társai elleni vádirat hiánypótlása. Február óta tartott a patthelyzet, a bíróság mostanáig hiába kérte a Quaestor-ügyben az ügyészségtől a vádirat kiegészítését.

„A bíróság végzésében foglalt felhívásnak a Fővárosi Főügyészség a jogszabályi előírások és technikai lehetőségek keretein belül eleget tett. Az ügyészség ennek során tulajdonképpen egy elektronikus könyvjelzőt készített a bíróságnak, ami segíti a bíróságot abban, hogy eligazodjék a nagy mennyiségű adatok között. A Fővárosi Főügyészség 1548 oldalas vádirata, így további, mintegy 1000 oldal terjedelemmel bővült. Ezzel elhárult a tárgyalás kitűzésének akadálya” – mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Vagyis Tarsoly Csaba és társai a vádlottak padjára ülhetnek. Az ügyészség többek között különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolja őket.

Az elkövetési érték eléri a 77 milliárd forintot, és több mint 30 ezer károsult van.

„Korai még bármit is mondani azzal kapcsolatban, hogy mit kapnak meg és mit nem kapnak meg, tekintettel arra, hogy a kártalanítási alap még nem kezdte meg a kártalanítást, tehát a kártalanítás megkezdése és lezárása után tudjuk megmondani, hogy pontosan ki hogyan járt, meg kell várni” – Így intette türelemre csütörtökön a kancelláriaminiszter a károsultakat, akik azért is aggódnak, mert úgy látják, mire kifizetnék őket, már nem lesz vagyon, amiből ezt megtegyék.

A Jobbik alelnöke maffiamódszerekről beszél, szerinte ugyanis a Quaestor-vagyon a miniszterelnök holdudvarához kerül. Sajtóhírek alapján ugyanis Mészáros Lőrinc kebelezi be a cégcsoport mátrai hotelét, de a milliárdos vállalkozót hírbe hozták egy egerszalóki, valamint a Hungest Hotels magyarországi szállodáival is.

„Meglepetéssel aligha tapasztalhatjuk, hogy Mészáros Lőrinchez, Orbán Viktor közvetlen környezetéhez tartozó baráthoz és üzletemberhez kerülnek a Buda-Cash és a Quaestor felszámolásából adódóan különböző újabb vagyontárgyak, újabb szállodákra tesznek szert. Feltűnő ebben az egész történetben az, hogy öt évtizeden keresztül Mészáros Lőrinc gyakorlatilag egy egyszerű gázszerelő volt” – fogalmazott Volner János, a Jobbik alelnöke.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Quaestor-per tárgyalása mikor kezdődik, az viszont 2 héten belül kiderülhet, hogy a külügy cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház mikor mennyi pénzt tartott a bedőlt brókercégeknél. Az adatokat a Transparency International perelte ki. Emlékezetes, a kereskedőház és a külügyminisztérium nem sokkal a Quaestor bedőlése előtt mentette ki a cégből a mintegy 3,8 milliárd forintnyi vagyonát, miközben több ezer kisbefektető megtakarítása részben beragadt vagy el is veszett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!