2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

A titkosszolgálat is ráállt Magomedre

2017. április 27., csütörtök 09:57, frissítve: csütörtök 11:37

Hontalan az a csecsen nemzetiségű férfi, aki a múlt héten bocsánatkérést csikart ki Komáromy Gergelytől, mert festékkel dobta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet.

A Magomed néven megismert férfit már a titkosszolgálat is szemmel tartja – derült ki az Egyenesen című műsorból. Szél Bernadett a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja elmondta, hogy a hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hogy a csecsen fenyegető milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon.

„A nemzetközi jogi egyezményekben próbálnak arra szorítkozni, hogy minél kevesebb hontalan ember legyen ezen a Föld nevű bolygón. Daszajev úr pont egy olyan, és nyilván ennek megvan a sajátos története, hogy ez miért így alakult. Meg annak is, és ez a legfontosabb, hogy papírok nélkül van itt ez az úr. Különböző eljárások elindulnak vele kapcsolatban” – mondta Szél Bernadett.

Tekintse meg a teljes beszélgetést az LMP társelnökével:

Közben Tényi István az ügyészséghez fordult, hogy kiderüljön, kényszerítés miatt kért-e bocsánatot az aktivista. Az illetékes ügyészségnek három napja van döntenie. „Az ügy kapcsán egy magánszemély tett feljelentést kényszerítés bűntettének gyanúja miatt. Ez a feljelentés megérkezett az annak elbírására illetékes fővárosi 5. és 13. kerületi ügyészségre, és a kerületi ügyészség a feljelentésről törvényes határidőn belül, három napon belül dönt” – tájékoztatta a Hír Televíziót Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a belügyminiszter is vizsgálódik az úgynevezett Magomed-ügy miatt. A miniszterelnök azt állította tegnap, szinte azonnal utasította erre a tárcavezetőt, miután kiderült: a csecsen férfi megfélemlítéssel bírta bocsánatkérésre az aktivistát, aki festékkel dobta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!