2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

A tervezettnél jóval drágábban bérel járműparkot a MÁV

2017. augusztus 4., péntek 14:58, frissítve: péntek 19:28

Mint a népmesében: a legkisebb pályázó viszi a sokmilliárdos üzletet. A nyertes cég nagy riválisait kizárták a közbeszerzési eljárás során.

A Skoda Superb a kormányzati flotta egyik ékköve. A cseh limuzint az állami cégek vezetői is kedvelik. A 190 lóerős, turbódízeles változatból a MÁV huszonkettőre tart igényt. A Suzuki SX4 SCross városi terepjáróból pedig 278 darab fut majd az állami vasúttársaságnál és a MÁV több leánycégénél.

A MÁV január első napjaiban írt ki nyílt közbeszerzést a járműpark megújítására. Az állami cég 1350 járművet vesz bérbe négy évre. A flotta zömét haszongépjárművek, terepjárók, illetve városi terepjárók alkotják. A keretszerződés összértékét a MÁV 11,2 milliárd forintra becsülte. Az összeg a közbeszerzési eljáráson 13,8 milliárd forintra hízott, ami 25 százalékos drágulást jelent.

– Személykocsik vannak és kisteherautók, három és fél tonna alattiak.
– És a személyautók közül milyen típus vagy márka?
– A márkák Skoda és Suzuki.
– Skoda és Suzuki, és érkeztek már meg belőlük?
– Nem, nem, még most fejeződött be az eljárás – árulta el a Hír TV kérdésére a MÁV kapcsolattartója.

A közbeszerzésen négy cég indult, a nyertes a Mercarius Kft. lett. Az árbevételt tekintve ez a vállalkozás a legkisebb szereplő a pályázók között, mindhárom versenytársának nagyobb volt a forgalma tavaly. A legerősebb riválisokat a MÁV kizárta, a harmadik jelentkező pedig visszalépett a versenytől, így lett befutó a Mercarius Kft. A cég nem nyilatkozott, és a MÁV sajtóosztálya sem válaszolt kérdéseinkre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!