2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

A terrortámadások áldozatainak számával kampányol a kormány

2016. július 19., kedd 20:28, frissítve: kedd 20:30

A terrortámadások áldozatainak számával kampányol a kormány a kvótanépszavazás előtt. A kormányzati kommunikációs államtitkár szoros összefüggést lát a terrorizmus és a bevándorlás között, az ellenzék szerint drága és egyoldalú kormánypropaganda zajlik.

A tavalyi kormányzati óriásplakátok még a munkahelyek megvédéséről szólnak, illetve a törvények  betartására szólították fel a migránsokat. A kvótanépszavazás előtt alig negyedévvel azonban a kabinet új érvet talált a terrortámadások áldozatainak számában, amelyet közvetlen összefüggésbe hoz a bevándorlással.

A kampány összesen hat témát ölel majd fel. „Több összetett üzenetet fogalmaz meg a kormány, ez a hat üzenet már a Kormány.hu alatt olvasható. Azért többet, mert összetett a kérdés, és ennek megfelelően minden összetett kérdésre szeretnénk választ adni egy ilyen kampány keretében” – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár.

Az MSZP alelnöke úgy látja, hogy a kampány valójában az Európai Unió ellen folyik.

„Torz ez a pálya, amit ők rajzolnak és nagyon káros az ország számára. Ebben az országban évtizedekig küzdöttünk azért, hogy az Európai Unió kötelékei között legyünk. Nemcsak pénzügyi, hanem biztonsági és egyéb más megfontolásokon alapulva is. Én azt hiszem, nagyon káros az, ha a Fidesz kivezetni akarja Magyarországot az Európai Unióból” – fogalmazott Gúr Nándor.

A Jobbik továbbra is alaptörvényt módosítana, így a népszavazáshoz hasonlóan a plakátkampányt is pénzkidobásnak tartják.

„Alkotmánymódosítással lehetővé lehetne tenni azt, ami majd a népszavazás után eljön. Hiszen ugyanez lesz valószínűleg, ugye alkotmányt fogunk módosítani, és ezt az időt le kellene rövidíteni. Nem kerülne ötmilliárd forintba csak a népszavazás és ugye több milliárd forintba ezek a kampányok” – mondta Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője.

Az LMP kiegyensúlyozott tájékoztatást kér propaganda helyett.

„A kormány szándékosan arra törekszik, hogy egyoldalú üzenetekkel befolyásolja a magyar választópolgárokat. Alap az, hogyha egy ilyen kampányról szó van, akkor kiegyensúlyozott tájékoztatásra van szükség és nem pedig propagandára. Az alapján, amit látunk eddig a plakátokból, én azt gondolom, hogy egy újabb kormánypropaganda kezdődött el” – fejtette ki Szél Bernadett, a zöldpárt társelnöke.

A kormány jelezte: óriásplakátok mellett újsághirdetésekkel és televíziós reklámokkal is kampányolnak majd, ám arról nem adtak tájékoztatást, hogy mindez mennyibe kerül majd az adófizetőknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!