2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

A terézvárosi önkormányzat látszatfeladatokra költött milliókat + videó

A VI. kerületi önkormányzat sorra kötötte az elmúlt években a megállapodásokat Soros György hálózatához tartozó szervezetekkel.

  • A terézvárosi önkormányzat látszatfeladatokra költött milliókat + videó

A Momentum színeiben politizáló polgármester vezetésével ráadásul teljesen indokolatlan, látszatfeladatokra költött milliókat, gyakran alig nyomon követhető módon a VI. kerület, miközben Soproni Tamás büszkén hivatkozik az átláthatóságukra.

Amikor 2023-ban kiderült, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózta kivonul az Európai Unióból, vagy legalábbis a háttérbe húzódik, a Transparency International (TI) azt közölte az Euronews-zal, hogy „az éves költségvetésének 15-20 százalékát kapta eddig a Soros-alapítványtól.”

Felkarolták az „OSF-árvákat”

Bár az amerikai spekuláns által biztosított összegekhez képest aprópénz, mégis azt mondhatjuk: kész szerencse, hogy a baloldali önkormányzatok nem hagyják az út szélén az „OSF-árvákat”. 

Kiderült ugyanis, hogy a Soproni Tamás (Momentum) vezette Terézváros önkormányzata például öt szerződést kötött a fent idézett nem-kormányzati szervezettel.

 Ráadásul ez nem minden, hiszen a polgármester egyik 2023-as Facebook-posztjában egy helyi oldal szerint azt írta: „Megállapodást kötött az önkormányzat a Transparency International Magyarországgal (TI) egy magas értékű, a közétkeztetésről szóló közbeszerzésre. A TI gyakorlatilag egy külsős könyvvizsgálóként minden dokumentumot, adatot megkap a folyamatban azokat áttekinti, észrevételezi, és ha szükséges, javaslatokat tesz” – írta a polgármester a Facebook-oldalán. Az együttműködést pedig bővíteni szeretnék: már elkezdték az egyeztetéseket arról, hogy a számtalan közterület-fejlesztési projektért felelős Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt.-vel is hasonló, úgynevezett integritási megállapodást kössön a TI.

Soproni szemfényvesztő mutatványa

Az első látásra is szokatlan ügylettel kapcsolatban a május 25-i testületi ülésre beterjesztett határozati javaslatában az ex-MSZP-s Bálint György azt írta: 

(a) probléma ezzel a megállapodással az, hogy ez csupán egy közbeszerzésre vonatkozik, melyet ráadásul az önkormányzat maga bonyolít. Ez szemfényvesztés csupán, hiszen egy olyan közbeszerzés kapcsán született ez a megállapodás a Transparencyvel, amely eddig is a képviselő-testület előtt zajlott. Itt is tetten érthető a Soproni-féle látványpolitizálás: egy feltehetően »sima« eljárás kapcsán kér átvilágítást, melyre hivatkozva máris az átláthatóságra tud hivatkozni.

A teljes írást IDE kattintva érheti el. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

A DK petíciót intézett Magyar Péterékhez, hogy senkit ne indítsanak rá baloldali polgármesterekre! Milyen is a Demokratikus Koalíció demokráciafelfogása? A HírTV stúdiójában Both Hunor, a Századvég senior elemzője és Sarkadi-Illyés Csaba, az Economix újságírója ütköztette véleményét. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!