2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

„A teljes ellenzék aláírt Soros Györgynek és a bevándorlás pártján áll”

Hazudott és mellébeszélt Orbán Viktor - Legalábbis így reagált az ellenzék a miniszterelnök szavaira. A balliberális pártok szerint nem kerültek szóba fontos kérdések. A kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy reagált: csak a Fidesz és a KDNP ellenzi a bevándorlást. Hidvéghi Balázs hozzátette: a teljes ellenzék, a Jobbikkal együtt aláírt Soros Györgynek.

  • „A teljes ellenzék aláírt Soros Györgynek és a bevándorlás pártján áll”

Azt gondolom, hogy Önök megsértik a törvényt és ez ügyben feljelentést fogok tenni, köszönöm szépen, viszont látásra– mondta a Dk-s Arató Gergely, aki Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatójára próbált bejutni. Mivel azonban sajtóterem létszáma korlátozott és a belépés előzetes regisztrációhoz kötött, így nem jutott be.

„Nem engedték meg azt, hogy képviselői jogommal élve bemenjek a sajtótájékoztatóra és részt vegyek a sajtótájékoztatón és meggyőzhessem arról, hogy a sajtó felteheti valódi kérdéseit és kap-e rájuk valódi választ”– mondta a képviselő.

Az LMP részéről Keresztes László Lóránt értékelte a miniszterelnök által elmondottakat, szerintük a kormányfő mellébeszélt.

„Azt állítani, hogy a migráció ellen fellépő és a migráció támogató erők küzdelme határozza meg Európa jövőjét, ez nem valós a jelenlegi helyzetben. És ilyen szempontból Orbán Viktor és a Fidesz jelenlegi kormány sem tekinthető olyan erőnek, ami a migráció ellen fellép, hiszen nem hallottunk tőlük semmi olyan javaslatot, ami a nemzetközi politikában az okok feltárását és kezelését jelenthette volna”– véli az LMP társelnöke. 

Szabó Tímea szerint folyamatosan hazudott a miniszterelnök.

„Orbán Viktor egy olyan nem létező magyar valóságot festett le amivel azt hitte, hogy a magyar embereket vagy akár a magyar és a nemzetközi újságírókat is beetetheti de tudjuk, hogy ez szerencsére ma már nincs így”– véli a Párbeszéd társelnöknője. 

Európa párti kampánnyal szemben egy Európa ellenes Orbáni kampány áll– ezt már a szocialisták EP képviselője mondta a miniszterelnök szavaira reagálva. Ujhelyi István szerint Orbán Viktor megkezdte EP kampányát.

„Az Európai Unió nem menekülteket, migránsokat, illegális menekülteket akar Magyarországra erőltetni, hanem az értékeit, a demokráciát és mindazt a forrást, amiből Magyarország gazdagodott, fejlődött az elmúlt évtizedekben” – tette hozzá.

Megalapozatlanok azok a kritikák, amelyek azt kifogásolták, hogy újságírók nem tudtak kérdezni a kormányinfón – ezt már a Fidesz kommunikációs igazgatója mondta. Hidvéghi Balázs világossá tette, hogy az ellenzéki pártok Brüsszelt képviselik – amiért támadják a miniszterelnök és a kormány bevándorláspolitikáját.

Magyarországon csak a Fidesz és a KDNP ellenzi a bevándorlást – a teljes ellenzék a Jobbikot is ideértve – pedig aláírt Soros Györgynek és a bevándorlás pártján áll. A remélt hatalomért cserébe támadják a magyar kormányt és támadják Orbán Viktor miniszterelnököt, aki mára a bevándorlásellenes politika szimbóluma lett egész Európában.

Hidvéghi Balázs kijelentette, hogy a bevándorlás kérdése jelenleg Európa fő kérdése – ezért lesz rendkívül fontos a májusi Európa Parlamenti választás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!