A tartalékos állomány komoly támaszt jelent a haderő számára

TK, 2012. augusztus 21., kedd 10:06, frissítve: kedd 10:46
Jelentősen nőtt a magyar honvédség ereje az elmúlt két esztendőben – mondta a Hír Televízió Rájátszás című műsorában a honvédelmi miniszter.

Hende Csaba rámutatott: az, hogy a kormányváltáskor még csak 18 fős tartalékos állomány jelenleg már 3000 főt számlál, komoly támaszt jelent a haderő számára és egyben biztonságot az országnak. A tárcavezető hangsúlyozta: a NATO-tagságból adódóan a honvédség felszereltsége is javult.

„Az Egyesült Államoktól több mint 30 millió dollár értékű hadfelszerelést kaptunk az elmúlt két évben, Németországtól a múlt hónapban több mint 500 vadonatúj kevlársisakot, ami lényegesen növeli a katonáik egyéni biztonságát. Ezek mind-mind olyan gesztusok, amelyek erősítik Magyarország nemzetközi helyzetét is” – ismertette a tárcavezető.

Védelem – Rájátszás

A több évtizedes hagyomány folytatásaként az augusztus 20-ai állami ünnepségen, a Kossuth Lajos téren, a Parlament épületénél, a köztársasági elnök előtt tettek ünnepélyes esküt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett ifjú katonatisztek. Hende Csaba itt arról beszélt: szükség van a honvédelemre, a honvédelmi rendszer megújítására.

Hende pénteken Szentendrén elmondta: az önkéntes tartalékos rendszer kiépítése a Magyar Honvédség legnagyobb képességfejlesztése a rendszerváltoztatás óta. A tervek szerint az év végére négyezer tartalékosa lesz a honvédségnek, és a szám 2014-re eléri majd a nyolcezret.

Forrás: MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása