2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

A tanulók 89 százaléka jelesre értékelte

2015. október 10., szombat 10:18, frissítve: szombat 12:10

Megkezdték a közétkeztetési rendelet betartásának ellenőrzését az óvodai és iskolai menzákon. A hatóságok célja nem a szankcionálás, hanem a hibák kijavítása. A Panaszkönyv stábja egy miskolci konyhára látogatott el, fogyasztóvédelmi magazinunk úgy találta: a menük második fogását kiválóan főzik.

Három korosztályra, több mint 550 adag ételt főznek azon a miskolci konyhán, ahol a közelmúltban razziázott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Panaszkönyv stábja. A főzőhelyiséget hat éve újították fel, de még mindig olyan, mintha vadonatúj lenne. A heti menü az allergén anyagokkal feltüntetve jól látható helyen, a bejáratnál lóg. Az étlapon szereplő ételek ránézésre tápláló menüsort ígértek.

„Ismétlődés alapvetően éves szinten van, nem mondom, hogy nem lesz rántott hús még kétszer, bár direkt hoztam most fel a rántott húst, vagy nem lesz zöldségleves vagy zöldséges leves, tehát alapvetően az ételek turnusai megvannak, de nagyon ritkán van ugyanaz az étel ismét étlapon” – mondta Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ élelmezési igazgatója.

Az aznapi menü első fogása hajdinagaluskás zöldségleves volt, majd csőben sült brokkoli és natúr csirkemell, de volt gyümölcs is, körte. A menüt ezúttal is a hivatal laborbuszában elemezték az ellenőrök.

„Az autóban zajló vizsgálat megállapította, hogy a zöldségleves hajdinás galuskával egy átlagos érzékszervi megjelenésű termék volt, a galuska kissé szétázott, a körte szintén átlagos minősítést kapott, semmi különleges nem volt benne, jellegzetesen édes, savanykás termékről volt szó. Kiváló minősítést adtak a kollégáim a csőben sült brokkoli és natúr csirkemell összeállításnak” – közölte Zoltai Anna, a Nébih osztályvezetője.

A jó eredményen az iskola igazgatónője sem volt meglepődve. „Nagyon ízlik a gyerekeknek, tényleg próbáljuk kiszolgálni az igényeiket, ízletesek, azt mondják, az a visszajelzés, tehát abszolút pozitív véleményük van” – jelentette ki Zsúdel Antónia Orsolya, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola igazgatója

Később a tanulók fogyasztóvédelmi műsorunk által összeállított, az ételekre vonatkozó kérdőívet töltöttek ki, 89 százalékuk jelesre értékelte az aznapi ebédet. Kiderült az is, hogy a miskolci menzán általában a második fogás a kedvenc.

Tekintse meg a Panaszkönyv teljes adását:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!