A tanév közeledtével vastagabban fog a ceruza

KK, 2012. augusztus 12., 15:14
Emelkednek az albérletárak a tanévkezdés előtt. Debrecenben már megindult a roham a jó lakásokért. Több mint négyezer leendő egyetemista keres ideiglenes lakhelyet magának a következő három hétben.

Böngészik a hirdetéseket a leendő egyetemisták. A főépület alagsorában lévő hirdetőfalon több tucat albérlet van. Debrecenben átlagosan havi 50 ezer forintért lehet ingatlant bérelni, de a tanév közeledtével nőnek az árak.

„Ilyenkor a kínálati oldalon vastagabban fog a ceruza, és bizony merészebben határozzák meg az árakat” – fogalmazott a Hír TV-nek Timkó Zoltán ingatlanszakértő. – Tehát nyilván oda kell arra figyelni, hogy gyorsabban menjenek át ezen az időszakon, és ne húzzák-halasszák a választást.”

Debrecenben több ezer leendő egyetemistának kell albérletet keresni szeptemberig. A 6600 elsősből nagyjából 1500 kaphat kollégiumi férőhelyet.

„Úgy néz ki, hogy a törvény előírásainál nagyobb mértékű, nagyobb arányú hely áll az elsősök rendelkezésére, és mivel az idei évben a felvett hallgatók száma is csökkent, várhatóan sokkal nagyobb arányban tudjuk majd elhelyezni az elsősöket, mint korábban” – közölte Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

A debreceni kollégiumokban a legolcsóbb férőhely nyolcezer, a legdrágább pedig harmincezer forintba kerül.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés