2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

A támogatás háromszorosát is visszakövetelhetik

2016. január 5., kedd 13:02, frissítve: szerda 09:52

A tízmilliós támogatásnak akár a háromszorosát is visszakövetelhetik attól a családtól, amely az új otthonteremtési kedvezmény feltételeként három gyermeket vállal, de nem teljesíti azt 10 éven belül – mondta a hitelszakértő Magyarország élőben című műsorunknak.

A Bankráció.hu hitelszakértője a Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: munkaviszony, büntetlen előélet és három gyermek vállalása is szükséges többi között a 10 plusz 10 millió forintos állami családtámogatáshoz. Gergely Péter hozzátette: a kamattámogatott hitelek maximális futamideje 25 év lehet, maximális kamata pedig 3 százalék, tehát 10 millió forint hitel 25 évre a törlesztőnek havi 47 ezer forintjába kerülhet.

„Ha valaki három gyermeket vállal be, akkor tíz éve van arra, hogy a gyermekek megszülessenek, viszont ha nem születnek meg, akkor a tíz év lejárta után, ha három gyermekről beszélünk, két hónap van rá, és vissza kell fizetni egész támogatási összeget. Ráadásul a jegybanki alapkamat ötszöröse lesz a büntető kamat, amit vissza kell fizetniük. Mindenkit óvok attól, hogy azért, mert sok szó van erről, úgy bevállaljanak 2-3 gyereket, hogy nem is gondolják át, hogy miről van szó. A gyermeket fel kell nevelni, és azt gondolják, hogy tíz év múlva vissza kell fizetni, az nagyon messze van, és akkor akár két-háromszorosát is visszafizethetik a 10 milliós támogatásnak” – emelte ki Gergely Péter.

Közben a Blikk arról ír, hogy százezer forintnál is többe kerülhet az összes szükséges engedély és tanúsítvány beszerzése.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!