2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

A szocialisták felülvizsgálnák, a Jobbik feljelent

,

2015. október 8., csütörtök 17:20, frissítve: csütörtök 17:50

Lázár János kijelentése miatt a Jobbik a legfőbb ügyészhez fordult. A szocialisták pedig felülvizsgálnák a földprivatizációt, ha újra hatalomra kerülnének.

A Jobbik azt kéri Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy indítson vizsgálatot Lázár János kijelentése miatt. „Úgy gondolom, hogy ha egy miniszternek ilyen bűncselekményekről van tudomása, akkor illő lett volna ezt a bejelentést megtennie. Mivel ezt elmulasztotta, segítünk neki, és a legfőbb ügyészhez fordulunk a bejelentéssel, hogy a miniszter urat kérdezze meg ezekről az ügyekről, amelyekről tudomása van. A Jobbikot természetesen nem lepte meg, hogy így működik az ország, hogy az elmúlt huszonöt évet így rabolták szét. Egyáltalán a Jobbik léte is ezért lehetséges, mert tisztában vagyunk ezekkel. De bizony az elszámoltatás bizonyítékok híján, de legfőképpen akarat híján elmaradt” – mondta Magyar Zoltán.

Az Együtt elnöke azonnali kormányzati vizsgálatot követelt a Földművelésügyi Minisztérium előtt. „Felszólítjuk Rogán Antalt, aki a politikai felelősséget viseli most már a kormány irányításáért, hogy vizsgálja ki a Lázár János által tett kijelentéseknek az agrárgazdaságra tett jelentőségét, és vizsgálják ki, hogy az erdőgazdálkodás területén milyen korrupció halmozódott fel az elmúlt években” – jelentette ki Szigetvári Viktor.

Magyarázat
A reformkorig nyúlt vissza a kancelláriaminiszter állami földeladásokkal kapcsolatos kijelentésének értelmezéséhez a Fidesz-frakció szóvivője. Bővebben >>>


A szocialisták felülvizsgálnák a földprivatizációt, ha egyszer hatalomra kerülnek. „A Magyar Szocialista Párt álláspontja ebben az ügyben világos. Kezdeményeztünk egy vitanapot is, hogy kiderüljön. És azt tudom mondani önnek, hogy mindenki, aki ma árverezésre megy és nyertes lesz, az arra készüljön, hogy törvényes, jogszabályi keretekkel vissza fogjuk venni az állam tulajdonába ezeket a földeket” – hangsúlyozta Tóbiás József.

Az ellenzéki pártok hétfő este közösen tiltakoztak az állami földek eladása ellen, a demonstrációra az LMP szakpolitikusa traktorral érkezett. Sallai R. Benedek csütörtökön azt mondta a Hír TV reggeli műsorában, hogy önmagában hibás döntés az állami földvagyon értékesítése. „Az az állításom, hogy semmiféle spekuláns nem lép fel, hogyha egyetlenegy Fidesz-szimpatizáns vagy szavazó sem akar venni a földből, hogyha nem lesz egyetlenegy milliárdos, ez akkor is rossz terv, akkor sem szabad eladni az állami földeket, és akkor is sokkal inkább arra kell törekedni, hogy ez vidéki munkahelyeket tartson fent és a vidéki embereknek a lehető legmagasabb jövedelmet biztosítson” – fogalmazott Sallai Róbert Benedek.

Az állami földek eladását a fideszes Turi-Kovács Béla is ellenzi. A Kisgazda Polgári Szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: folyamatosan figyelni fogják a liciteket, és ha visszásságot tapasztalnak, közzéteszik. Az eladások összesítéseit az ellenzéki javaslatokhoz hasonlóan nyilvánosságra hozná.

Az árverések október közepén kezdődnek – első körben hat megyében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!