A Szigetre indult, de nyom nélkül eltűnt

KK, 2012. augusztus 10., péntek 20:40, frissítve: szombat 12:20
A Sziget Fesztiválon is találtak drogot a rendőrök. Tíz embert állítottak elő, többségük külföldi. A rendőrség egy eltűnt férfit is keres. A 30 éves fiatalemberről, aki Újpesten amerikaifoci-edző, szerda éjjel óta nem tud semmit a családja.

Szerda este tíz órakor az Árpád hídnál legjobb barátja autójából szállt ki az a férfi, akit csütörtök óta keres a rendőrség. A 30 éves férfi amerikai-futballedző, a jogi egyetemen tanul. Barátjának azt mondta, hogy a Szigetre megy, mert az egyik kedvenc zenekara játszik. Azóta nincs hír róla.

– A csapattagokat végigtelefonáltam, a lakásában, a szüleinél is kerestem – mondta el a Hír TV-nek az eltűnt férfi barátja, Zagyva Balázs, hozzátéve: természetesen nemcsak ő kereste, hanem a családja is. Mint azt a férfi elárulta, péntek reggel is kereste barátját, végigjárta a Duna-partot, a különböző helyeket a közelben, ahol le lehet pihenni. A fesztiválon sem látta senki. Élettársának állítólag a Sziget bejáratától írt SMS-t. Ekkor hallottak róla utoljára.

– A barátnője este, mivel nem érte el telefonon, illetve semmilyen módon a férfit, bejött, és bejelentést tett a Sziget-őrsön – közölte Horváth Antal rendőrkapitány. – A bejelentést követően soron kívül kiadtuk a körözést, mivel volt fényképünk az úriemberről, ezért a Sziget területén kiraktuk a képeket – tette hozzá a főváros III. kerületi rendőrkapitányságának vezetője.

A Szigeten szolgálatot teljesítő összes rendőr, valamint biztonsági őr keresi a férfit. Az egyenruhások munkáját brit, holland és német rendőrök is segítik. Velük folyamatosan járőröznek. Eddig 103 bűncselekményt derítettek fel. A statisztikai adatok szerint ez kevesebb, mint a korábbi években.

– Magyarországon a kábítószer tartását, fogyasztását nem lehet engedélyezni, ha valaki ezt mégis megszegi, akkor ellene büntetőeljárás indul – közölte Horváth. – Ennek ellenére a Szigeten ez idáig 10 főt fogtunk el, amelyből 8 fő külföldi állampolgár, két fő pedig magyar állampolgár, akik tartottak, illetve árultak kábítószert. Ellenük a büntetőeljárás folyamatban van – fűzte hozzá.

A rendőrök eddig húsz embert állítottak elő. Ebből hatan a sátrakból loptak pénzt és műszaki cikkeket.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés