2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

A szexbotrány is szóba került az első tv-vitán

2016. szeptember 27., kedd 10:36, frissítve: kedd 10:43

Bill Clinton szexbotrányára is utalt Donald Trump az amerikai elnökjelöltek első tévévitáján, amin egymást követték a személyeskedő megjegyzések. Trump és Hillary Clinton is alkalmatlannak tartja a másikat az elnökségre, de a moderátor kérdésére mindketten azt mondták: ha veszítenek, támogatni fogják a másikat.

Kézfogással indult, majd rögtön személyeskedéssel folytatódott az amerikai elnökjelöltek első tévévitája. Hillary Clinton szerint Donald Trump az apjától kapott pénznek köszönheti mostani vagyonát, amit később emberek nyomorúságának árán növelt tovább.

„Emlékezzünk vissza, mi volt 8 évvel ezelőtt. A legsúlyosabb pénzügyi válságot éltük át a 30-as évek óta. Donald azok között volt, akik drukkoltak a lakásválságnak. 2006-ban azt mondta, reméli, összeomlik a piac, mert akkor még több pénzt tud csinálni. Hát összeomlott” – emlékeztetett Hillary Clinton.

Trump itt azzal vágott közbe, hogy „ezt hívják üzletnek”. Clinton ekkor rámutatott, hogy a válság miatt 9 millió ember lett munkanélküli, 5 millió pedig hajléktalan.

Trump később sokszorosan visszavágott Clintonnak: demokrata riválisa egészségi állapotára utalva kijelentette, hogy nincs benne elég életerő ahhoz, hogy elnök legyen; elmondta, hogy szerinte Clinton nem tud uralkodni magán; majd Clinton férjének legendás szexbotrányára utalt.

„Igazság szerint mondani akartam valami nagyon durvát Hillarynek, a családjáról, de meggyőztem magam, hogy nem tehetem meg. Egyszerűen nem lenne helyénvaló. Nem lenne szép tőlem” – így Trump.

A vitát ugyanakkor mindkét jelölt azzal zárta, hogyha nem ő nyer, támogatni fogja a másikat.

Trump is megígérte, beáll Hillary mögé, ha veszít november 8-án. „Újra naggyá akarom tenni Amerikát. Képes leszek rá. Nem hiszem, hogy Hillary is. De az a válaszom, hogy ha ő nyer, teljes mértékben támogatni fogom” – mondta a republikánus elnökjelölt.

A tévévita után néhány perccel Trump már a Twitteren bírálta az esemény moderátorát, akivel először kezet sem akart fogni a vita után. A republikánus politikus azt sérelmezte, hogy a moderátor nem hozta szóba Clinton legnagyobb botrányait; a többi között azt sem, hogy külügyminiszterként otthoni magánszerveréről intézte hivatalos levelezését.

A CNN gyors közvélemény-kutatása alapján az első elnökjelölti tévévitát Hillary Clinton nyerte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!