2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A Szeviép-ügy egyik fő vádlottjának fiától bérelnek irodákat

A Szeviép-ügy egyik fő vádlottjának fiától bérel irodákat a becsődölt építőipari cég egykori székházában a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága - állítja a károsultakat képviselő jogász.

  • A Szeviép-ügy egyik fő vádlottjának fiától bérelnek irodákat

Szabó Bálint szerint elfogadhatatlan, hogy a 4 évre kötött, havonta 4 millió forint értékű szerződés nem nyilvános. A Szeviép-ügyben több száz vállalkozót ért mintegy 10 milliárd forint kár. Az állami kártalanítási programban eddig több mint 2 milliárd forintot fizettek ki.

Az egykori székházat 2013 óta nem tudják zároltatni, így az továbbra is az egykori cégtulajdonosok és családtagjaik vagyonát gyarapítja. Az ügyben Lázár János korábban azt mondta: a Szeviép valószínűleg részt vett a szocialista párt és Botka László finanszírozásában, ezért nem jutott a munkát végző alvállalkozóknak belőle.

„Négyzetméterenként négyezer forintos áron több száz négyzetméternyi irodát bérel it közel száz munkatársának a Szegedi Tudományegyetem. És azért rendkívül aggályos, mert az egyik oldalról - nagyon helyesen - a közpénzből több milliárd forint értékben a SZEVIÉP által megkárosított vállalkozókat kifizeti, és ezzel párhuzamosan a büntetőeljárásban próbálja ezt a pénzt visszaszerezni. Mindeközben a fővádlott, az ügy fővádlottjának fia felé pedig havi szinten, szintén közpénzből több millió forintot fizetnek ki a Szegedi Tudományegyetemen” – mondta a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, Szabó Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!