2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Századvég igazgatója nem tudja, hogy kik fértek hozzá államtitkokhoz

2015. november 26., csütörtök 13:20, frissítve: csütörtök 19:33

Állítása szerint nem tudja a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója, hogy ki az a 21 ember a Századvég-csoportnál, akik államtitkot ismerhetnek meg.

Márton Péter amúgy sem tartja magát illetékesnek az ügyben, arra hivatkozott, hogy ő csak néhány hónapja vezeti a gazdaságkutatót. De abban biztos, hogy a Századvég a törvényeket betartva adott tanácsokat a kormánynak az elmúlt években. A Századvég-csoport milliárdos megbízásokat kapott a kormánytól 2010 óta, a tanácsadó cég munkatársai 2010 és 2013 között több stratégiai tanulmányt is készítettek úgy, hogy minősített adatokhoz elvileg akkor még nem férhettek hozzá.

Beszámoltunk róla, a közelmúltban a titkosszolgálatok illetékesei  több nevet is elárultak, amikor a Századvég volt a téma az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában. Ők azt mondták, hogy önmagukban a nevek nem titkosak. Rájuk hivatkozva mondta el az egyik bizottsági tag a sajtónak, hogy 21 ember jogosult államtitkot megismerni a Századvégnél. A listán a kormányzati tanácsadó alapítvány több vezetője is szerepel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!