2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Négy dolgot garantált Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján + videó

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde nyitotta meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett XVII. Szakma Sztár Fesztivált, amit Budapesten, a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban rendeznek meg. Immár hagyomány, hogy a kormányfő részt vesz a rendezvényen.

  • Négy dolgot garantált Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján + videó

A jövő Magyarországát az ilyen helyeken rajzolják meg. A tehetséges fiatalok írják hazánk jövőjét

– fogalmazott Orbán Viktor a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon tartott nyitóbeszédében. A miniszterelnök elmondta, az elmúlt 15 évben felépítették a munkaalapú társadalmat.

Szakmunkás nélkül nincs jövő. A magyar gazdaság gerincét ma a szakmunkások adják. Ha a szellem és a szakmunka jól kapcsolódik össze, abból lesz a sikeres Magyarország

– tette hozzá. Mint mondta, egyre nehezebb eldönteni, hogy a fiatalok milyen szakma mellett tegyék le a voksukat. Felhívta a figyelmet, hogy kitört a szomszédunkban egy háború, az EU pedig utat téveszt és lemaradt a gazdasági versenyfutásban.

Meggyőződésem, hogy aki szakmát választ, az jó lóra tesz. Aki olyan szakmát választ, ami kiállja az idő próbáját, azon háború, Brüsszel vagy a technológiai változás sem foghat ki

– rögzítette a kormányfő. Kiemelte, hogy a kiszámíthatatlan világban az a kormány feladata, hogy segítse a fiatalokat az önálló élet megkezdésében.

Hisszük, hogy ami korszerű, az időtálló is. Ami időtálló, az a jövőben is megállja a helyét. Versenyképes marad egy változó világban is – fogalmazott. A miniszterelnök szerint ha tapasztalattal érkezünk a munkaerőpiacra, nyert ügyünk van.

Közelebb hoztuk az egyetemi világot és a szakképzést, összekapcsoltuk a katedrák emelkedettségét a gyakorlati tudással. A szakképzésben eltöltött utolsó év kreditként beszámítható az egyetemi tanulmányok során. Aki a legjobban teljesít, azt kapásból felveszik a felsőoktatási intézményekbe. Behoztuk a legfejlettebb technológiát. A legmodernebb felszereléseket és eszközöket adjuk a kezetekbe, hogy a lehető legkorszerűbb tudást szerezzétek meg, ennek meg is látszik az eredménye

– jelentette ki. Mint Orbán Viktor kifejtette: a népességet nézve Magyarország a világon – ez körülbelül kétszáz országot jelent – a 96. helyen van. A gazdaság méretét nézve 49. vagyunk. Magyarország a 33. leginnovatívabb ország, a gyártási csúcstechnológiában pedig az ötödik legjobbak vagyunk a világon.

Miért van ez így? – tette fel a kérdést a miniszterelnök. Úgy folytatta: 

Mindegy hogy informatikus, vízszerelő, mérnök vagy fodrász, a magyar ember általában a legmagasabb színvonalon akar dolgozni.

Mint mondta, nekünk azt tanították, hogy ha csinálunk valamit, azt csináljuk világszínvonalon. Ezt a munkamorált kell továbbadni a miniszterelnök szerint. Mint kifejtette, 

a szakképzés egyre vonzóbb, a pályaválasztás előtt álló fiatalok több mint fele a technikumot választja. Átlagosan háromszoros a túljelentkezés, de van olyan hely, ahol tízszeres.

Hozzátette: úgy döntöttek, hogy aki belép a szakképzésbe, az kap anyagi biztatást is. Mint mondta, 2020 óta megduplázták a tanárok bérét. 

A magyar kormány nevében négy dolgot garantált a miniszterelnök a jelenlevőknek:

 1) Magyarországon mindenkinek lesz szakmája, és a technikum kapui mindenki előtt nyitva állnak.

2) Akinek van szakmája, lesz munkája is.

3) Aki dolgozik, annak lesz tisztességes fizetése is.

4) Aki a szakma mellé családot is vállal, számíthat a kormány családtámogatására is.

A teljes beszéd:

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!