2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

A szakértő szerint természetes Magomed reakciója

2017. április 26., szerda 09:08, frissítve: szerda 12:08

Természetesnek tartja Magomed Daszajev indulatos viselkedését a II. világháborús szovjet emlékmű megrongálása miatt egy oroszszakértő, ez a kérdés ugyanis Oroszországban szent és sérthetetlen.

Rácz András a Reggeli járatban ugyanakkor azt mondta: a csecsen férfi azért saját anyanyelvén készítette videóját, mert saját imidzsét akarta erősíteni az orosz közönség előtt.

„Egy orosz emlékmű ellen elkövetett támadás az igenis válthat ki indulatokat orosz állampolgárokból, ugye, a Szabadság téri orosz emlékmű nagyon fontos, mert az orosz tudatban az orosz történeti identitásban a II. világháború emléke szent és sérthetetlen dolog, tehát ez igenis ki tud váltani komoly indulatokat. Emlékezzünk, amikor 2007-ben Észtországban áthelyeztek egy szovjet háborús emlékművet, abból is nagyon komoly felfordulás lett. Összességében az, hogy egy Magyarországon élő orosz állampolgár felháborodik, ebben szerintem különösebben meglepős dolog nincs, abban, hogy milyen módszereket választ, na, ez egy másik kérdés” – vélekedett a szakértő.

Tekintse meg a teljes interjút:

A csecsen férfi ügyét ma a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is tárgyalják. >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!