2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

A Soros-terv ellen harcolnak, de az EU előtt visszafogják magukat

2017. szeptember 22., péntek 17:39, frissítve: péntek 19:40

Dübörög a nemzeti konzultáció előkészítése: ma két sajtótájékoztatót is összehívtak, hogy a Soros-tervről értekezzenek. Közben a miniszterelnök a szokásos közrádiós interjújában beszélt az amerikai tőzsdespekuláns által várt évi egymillió migránsról. A nyugati delegációk előtt már visszafogottabb a kormány: az unió Budapesten tárgyaló biztonságpolitikai biztosának senki nem emlegette a Soros-terv által jelentett veszélyt.

„Tudja-e ön, hogy mi az a Soros-terv?” „Ilyen zsidó izé.” „Egy egész Európát átalakító és romba döntő ördögi terv, ami kipusztította a dinoszauruszokat is.” „Miért tőlem meg a Marikától kérdezik? Miért nem kérdezik meg a Soros Györgyöt? Sokkal olcsóbb lenne.” Egyebek között ezek a mondatok hangoznak el a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációról készült paródiában. A kormánypártok hetek óta próbálják napirenden tartani a tőzsdespekuláns állítólagos tervét.

A külföldi delegációk előtt azonban nem ilyen beszédesek a kormánypárt képviselői. A héten két napot tárgyalt Budapesten az unió biztonságpolitikáért felelős biztosa, de Julien King a 444-nek azt mondta, neki senki sem beszélt Soros György tervéről. A Fidesz kommunikációs igazgatójának erre is van válasza: „Az, hogy az európai biztosok vagy európai bürokraták nem szívesen beszélnek erről, vagy igyekeznek ezt bagatellizálni, z az ő felelősségük. Nekünk meg az a felelősségünk, hogy világossá tegyük a magyar választók számára, hogy mi a tét és miről van szó” – mondta Hidvéghi Balázs.

Kovács Zoltán kormányszóvivő ellentámadásba kezdett az uniós biztos látogatását firtató kérdésünkre:

– Ön ott volt ezen a találkozón?
– Akkor hazudott a biztos úr?
– Nem, én azt kérdeztem, hogy ön ott volt-e, meg azok az újságírók, akik erről írnak. Nekem nem áll módomban, főleg amikor biztonságpolitikai és belső biztonsági kérdésekről beszélünk. nem hiszem, hogy a sajtó előtt kellene erről beszélnünk.

A Jobbik szerint mivel egyszer már volt konzultáció a bevándorlók betelepítéséről, semmi értelme a mostani kérdéssornak. „Ez a konzultáció egyvalamiről szól, egyvalamire jó: hogy közpénzek milliárdjait elköltsék ostoba kormánypropagandára, és ennek a hasznából tovább tudják hizlalni Rogán Antal és Habony Árpád haverjait” – jelentette ki Szávay István, a párt országgyűlési képviselője.

Az LMP szerint a kormány csak ellenséget keres. „Valamennyien tudjuk, hogy Orbán Viktor ugyanabból a fészekaljból kelt ki, tehát ugyanazt a támogatást kapta Soros Györgytől, amely miatt most másokat emleget és problémaként állítja be. Meggyőződésem, hogy Orbán Viktor azért beszél Soros-tervről, mert nincsen Orbán-terv” – fogalmazott Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője.

Böcskei Balázs politológus a Hír TV-nek azt mondta: Soros György szerepének sulykolásával a kormánypártok egy külső ellenséggel harcolhatnak a kampányban, ezzel még kevesebb teret engednek az ellenzéknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!