2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

A Soros elleni küzdelem jegyében telik majd augusztus 20-a

2017. augusztus 18., péntek 15:24, frissítve: péntek 18:36

Nem cáfolták a kormánypárti képviselők, hogy a nemzeti ünnep is a Soros György elleni küzdelem jegyében telik majd. A Magyar Nemzet írt arról, hogy a diplomáciai küldöttségeknek is ukázba adták, hogy a magyar származású milliárdos elleni harc kell legyen az augusztus 20-i beszédek fő üzenete. A baloldal is politizál majd az ünnepen, az Együtt a szabad sajtóért szervez tüntetést.

„A mai európai uniós viszonyokat látva, a körülményeket, a különböző brüsszeli bürokraták által megfogalmazott fogalmakat, kijelentéseket, célokat, akkor azt látjuk, hogy nem ismerik István király intelmeit” – fogalmazott Simicskó István. A honvédelmi miniszter az államalapítás alkalmából rendezett központi ünnepségen adott át elismeréseket katonáknak és köztisztviselőknek pénteken.

Simicskó István beszédében az aktuálpolitikáról sem feledkezett meg: „a magyar kormány célja nem más, mint hogy megvédje Magyarországot, segítse az állampolgárai boldogulását. Ezt semmiféle nemzetek feletti, tőkés érdekcsoport nem tudja garantálni. Nem is akarja garantálni és nem is fogja garantálni. Ezt csak mi magunk fogjuk megtenni” – emelte ki.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy az idei augusztus 20-i ünnepségre készült egy állami kommunikációs direktíva, amelynek legfőbb üzenete, idézem: „Választás előtt állunk: Szent István Magyarországa és a Soros-terv között”.

„Fogják hallani azt, hogy mik a fő üzenetek. Természetesen senkinek nem adjuk a szájába szó szerint, hogy mit kell mondani, de a magyar életet érintő aktualitások, a közélet legfontosabb kérdései vonatkozásában  tájékoztatjuk a kollégáinkat is, javaslatokat fogalmazunk meg, hogy melyek azok a témák, amelyeket leginkább relevánsnak tartunk megemlíteni egy ilyen nemzeti ünnep alkalmával” – nyilatkozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese.

A miniszterelnök-helyettes már nem kertelt, szerinte életösztön a Soros György elleni védekezés. „Alapvetően Szent Istvánról, a magyar ezer évről kell szólnia az ünnepségeknek. Az aktualitás tekintetében pedig Soros György támadást intézett Magyarország ellen. Magyarország nemzetbiztonsági és Magyarország életérdekével szemben. Egy farizeus dolog lenne, hogyha csak a történelembe mennénk vissza, és az aktuális helyzetre nem térnénk ki. Soros György fenyegetést jelent Magyarországgal szemben, Soros György és mesterkedése fenyegetést jelent a magyar néppel szemben, a migránsbetelepítés fenyegetést jelent minden egyes magyarral szemben, önnel szemben is és a Hír TV-vel szemben is” – mondta Semjén Zsolt.

A Jobbik szerint az ünnep meggyalázása augusztus 20-án politizálni. „Az egyenesen tragikus és az ünnep meggyalázása, hogy egyrészt aktuálpolitizálásra használja fel a kormányzat, másrészt olyasmivel, olyan szereplővel, olyan személlyel mossa össze, akinek szerencsére semmi köze augusztus 20-hoz” – közölte Apáti István, a Jobbik szóvivője.

Az Együtt – a szabad sajtóért – függetlenség napja néven felvonulást szervez augusztus 20-ára. „Szent István örökségével nem nagyon különbözik a véleményünk, nem ezt kívánjuk átpolitizálni. S én azt gondolom, hogy azóta, hogy a Fidesz minden egyes nemzeti ünnepen teljesen világossá teszi, állami hirdetésekben, miniszterelnöki beszédekben, hogy azok, akik nem fideszesek, azok nem részei a  közösségnek, itt a jobbikosokra is gondolok, nem csak a balliberális vagy centrista politikai erőkre, mi ezt elutasítjuk. Itt amellett tüntetünk, hogy a vidéki sajtót szétverték, kiszorították onnan a tisztességes piaci  befektetőket, és közben most a rádiófrekvenciákat nyúlják le” – emelte ki Szigetvári Viktor, a párt választmányi elnöke.

Augusztus 20. államalapító Szent István király és Magyarország hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyéré.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!