2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A sólyi kislány gyilkosának édesanyja: nem a fiam volt

Hír TV

2018. május 22., kedd 20:30, frissítve: kedd 20:44

Exkluzív interjút adott a Riasztás stábjának a sólyi kislány gyilkosának édesanyja. Az asszony azt mondta: nem hiszi el, hogy 16 éves fia képes volt megölni egy gyereket. Pedig a fiú tegnap részletesen elmondta, és meg is mutatta a rendőröknek, hogy hol és hogyan ölte meg a 8 éves kislányt. A beismerő vallomás után letartóztatták, de még ha a legsúlyosabb büntetést kapja is, 31 éves korára már biztosan szabad lehet.

Múlt héten pénteken Adrienn elment a testvére barátjával játszani. Édesapja még hallotta miközben fürdött, hogy a kislány hívja a bátyját is a focipályára. Többet nem látta a kislányát. „Hallottam ez volt az utolsó mondata, hogy Dani gyere itt a Feri menjünk focizni” – mesélte a Hír TV-nek Horváth Győző.

A gyilkossággal gyanúsított fiú édesanyja még bizakodik, azt mondja, szerinte nem a fia volt. Farkas Ferencné Zsuzsa ott volt fia előzetes letartóztatásán, de nem engedték, hogy beszéljen vele. A család néhány hónappal ezelőtt veszítette el az otthonát, azóta egy romos házban élnek albérletben, nehéz anyagi körülmények között. 

-Riporter: Hogy tudta meg, hogy mi történt?
-Anya: Hát, hogy idejöttek a rendőrök.
-Riporter:Mit mondtak?
-Anya:Hát, hogy egy kislány eltűnt.

A kislány lemeztelenített holttestét szombaton hajnalban találták meg a rendőrök Királyszentistván közelében a Séd patakban. Ruháját pedig két kilométerrel arrébb a focipálya mögött. Nem sokkal később kopogtattak Ferencék ajtaján. Órákon keresztül a házban voltak, meséli a fiú édesanyja. A fia neki semmit sem mondott.

-Riporter: Volt olyan, hogy valaha bántott valakit? Voltak konfliktusai? Keveredett verekedésbe vagy ilyesmi?
-Anya: Nem.

A gyászoló édesapa azt mondja: nem hibáztatja Ferenc szüleit. De marcangolja a lelkiismeret furdalás, hogy elengedte a kislányát, a fiúval.

F. Ferenc éppen 16 éves, így a hatályos jogszabályok szerint legfeljebb15 év büntetést kaphat a brutális gyerekgyilkosságért. Tehát 31 éves korára mindenképpen szabad lehet.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!