2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rezsiharcos tagad, újságírót nyugtatgat és beleköt a Hír TV munkatársába

,

2017. július 25., kedd 15:53, frissítve: kedd 16:55

A Fidesz lejáratná a kényes ügyeket feltáró újságírókat. Németh Szilárd a párt országgyűlési képviselője cáfol, miután egy másik témában „elhallgattatta” az Index újságíróját a sajtótájékoztatón, a Hír TV munkatársának már a kérdéseit sem volt könnyű feltenni, a politikus rögtön kötekedni kezdett.

Magasabb fokozatba kapcsolhat az ellenzéki sajtó elleni hadjárat – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a Fidesz ősztől nemcsak a médiacégeket és a tulajdonosokat, hanem az újságírókat is célba veheti. A lap forrásai szerint elsősorban azokat próbálja meg majd lejáratni a kormányközeli média, akik a kormánypártok belső ügyeiről, illetve a holdudvar üzleti ügyeiről írnak.

Németh Szilárd Fideszes országgyűlési képviselő cáfolta ezeket az információkat, majd miután egy másik témában elhallgattatta az Index újságíróját a sajtótájékoztatón, a Hír TV munkatársába már a kérdés (újságírók elhallgattatása) feltevésekor belekötött.

- Hogyan készüljenek az ellenzéki, vagy a nem feltétlenül a kormánynak, vagy kormánypártnak kedves újságírók az őszi időszakra? Van-e a Fideszben nyilvánvaló utasítás vagy stratégia, vagy törekvés arra
vonatkozóan…
- Nyugodtan olvassa föl, amit leírtak magának.
- Föl is olvasom.
- Nyugodtan, persze.
- De nem nekem írták, ezek az én írásaim.
- Vagy lediktálták, hát az ugyanaz.
- Nem diktálták le.
- De, nagy valószínűséggel, én így gondolom.
- Ön ott volt, látta, hogy diktálták…? Szóval, a kormányzati médiumok felé.. Tehát, hogy a Fideszben van-e olyan utasítás, hogy a kormányzati médiumok felé, hogy azokat az újságírókat, akik a Fideszről kellemetlen…
- Tudja, mit akar kérdezni?
- Kellemetlenséget írnak, azt eljárassák?
- Nincs.

Kivágtuk a videóból a párbeszédet, nézzék meg itt:

A Fidesz rezsiharcosa ezt megelőzően ugyan itt kitért az elől a kérdés elől, hogy mely médiumokat működtet a Soros-féle maffiahálózat.

- Azt ön nem hajlandó megnevezni, hogy melyek azok a látszólag legálisan működő orgánumok, amelyeket egy bűnszervezet tart fent, nem tartja fontosnak megnevezni?
- Hát ezt... A bűnszervezettel az ügyészségnek kell majd foglalkoznia. Vannak Magyarországon szervezetek, amelyek a bűnszervezetekkel foglalkoznak.
- Indultak már az ügyészségen eljárások?
-Kérdezze meg az Ügyészséget.
- Ön nem tud róla?
- De én nem vagyok ügyész.
- Ön nem ügyész, de nyilatkozik arról, hogy vannak maffiahálózat által működtetett orgánumok.
- De én nem nyilatkoztam erről.
- Melyek ezek az orgánumok?
- De én nem nyilatkoztam erről, köszönöm a kérdését.

(Németh Szilárd Fideszes országgyűlési képviselő)

A nyilvánosság a demokrácia egyik feltétele, ezért Orbán Viktor megpróbálja felszámolni - így reagált az Együtt elnöke arra a sajtóhírre, hogy a Fidesz a 2018-as kampányban már újságírókat is támadna. Juhász Péter szerint a kormány minden olyan társadalmi csoportot megpróbál visszaszorítani, ami hatással lehet az emberek tudat-formálására.

„A nyilvánosságot tartjuk a legfontosabb kezdőpontjának a demokráciának egyáltalán tehát ezen múlik a demokrácia, hogy nyilvánossághoz hozzáférnek-e az állampolgárok. Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor egy diktatúrát épít, ebben zavarja őt minden, ami hozzáférést jelent az emberekhez különböző információkhoz, most eljutottunk oda, hogy a civil szervezetek után éppen az újságírók jönnek” – jelentette ki az Együtt elnöke.

Újságírókkal akar háborúzni a Fidesz

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!