2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rezsibiztos újabb összeesküvés-elmélete: Simicska veszi meg az MSZP-t

2017. június 21., szerda 17:46

Hazarendelheti Brüsszelből a lex csicska miatt az uniós csúcsról a miniszterelnököt a Fidesz frakcióvezetője. Az Atv.hu értesülései szerint Kósa Lajos még mérlegeli, szüksége van-e a kormányfő voksára a plakáttörvény szavazásánál, ami egybeesik az EU-csúcs munkaülésével. Brüsszelben az ülésen a többi között a máltai miniszterelnök tart tájékoztatót a közös európai menekültügyi rendszer reformjáról.

Elsőre nem ment át a kormánypárt által javasolt lex csicska néven ismert plakáttörvény az Országgyűlésben, mert az ellenzéki képviselők összezártak a kétharmados voksolásnál. A Fidesz nem hagyta annyiban, miután Áder János is visszadobta a javaslatot megfontolásra, újból nekifutnak, hogy átverjék a parlamenten a javaslatot, ami lényegében a pártok politikai véleménynyilvánítását korlátozná.

A kormánypárti frakcióvezető helyettese, aki egyben a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, újabb összeesküvés-elmélettel állt elő.

– Ki vagy kik vették, vehették, vagy akarják megvenni?
– Ebben a konstellációban a napnál világosabb: Lajos. A Simicska.
– Tehát Simicska Lajos vásárolja meg a szocialista pártot?

– Gondolom. Ha már sikerült egyszer, akkor sikerülhet még egyszer. Ez a gyanú merül fel, ő az érintett ebben a történetben. Van bőven plakáthely, minden másban össze szoktak játszani. Van egy nagy ellenzéki összeborulás, szélsőbaltól szélsőjobbig. Itt most ki fog derülni, én nem állítom, hogy így van, most ki fog derülni. Akik erről beszélnek, hallottam már számokat is, hogy 1200 plakáthelyet kap majd az MSZP, meg ilyenek” – jelentette ki Németh Szilárd.

A fideszes feltételezéseire a szocialisták sajtófőnöke reagált. „Tehát akkor most szedjük össze. Soros György rángatja és finanszírozza a Magyar Szocialista Pártot, legalábbis az egyik plakáton, szórólapon. Aztán most hallom Kósa Lajostól, hogy Simicska Lajos vette meg kilóra a Magyar Szocialista Pártot, a Jobbiktól, hogy a Fidesz vette meg a szocialista pártot. Az MSZP frakciója be fog menni pénteken a Parlamentbe, és ugyanúgy szavaz, ahogy múltkor. Azaz nem fogja támogatni a Fidesz törvényjavaslatát” – közölte Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke.

Az MSZP legutóbbi álláspontja szerint minden képviselőjük ott lesz a pénteki rendkívüli ülésen, és nemmel fognak szavazni. Az ellenzéki párt elvi döntést hozott arról, hogy egyetlen kormánypárti kétharmados vagy feles törvényt sem fognak támogatni. „Azt Botka László világossá tette, mi történik akkor,  nem csak most, hanem mikor a kongresszusi beszédében vagy a programjában bejelentkezett, hogy bármi törvényjavaslatnál, parlamenti szavazásnál az MSZP a Fidesszel együttműködik […]. Mi nem is szavaztunk meg ebben az ülésszakban semmit, semmit” – fogalmazott Harangozó Tamás országgyűlési képviselő a Hír TV reggeli műsorában.

A törvénymódosítás véglegesítéséről pénteken még tárgyal a törvényalkotási bizottság, a képviselők pedig várhatóan még aznap szavaznak. Hogy a voksolásnál ott lesz-e Orbán Viktor, arról a Fidesz frakció vezetője dönthet, Kósa Lajos ugyanis hazarendelheti a miniszterelnököt a brüsszeli csúcsról, ahol a többi között az európai menekültkérdés is téma lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!