2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Mirkóczki: A kormánynak mától papírja van arról, hogy hazudik

Hír TV

2017. november 28., kedd 07:25, frissítve: kedd 15:46

Októberben a jobbik szóvivője tett feljelentést az ügyben.

A rendőrség szerint nem jelent veszélyt az országra az úgynevezett Soros-terv. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda nem érzékel akkora kockázatot, hogy nyomozzon az üzletember tevékenysége után, amit kormánypárti politikusok többször is Magyarország szuverenitására veszélyesnek neveztek.

Októberben a Jobbik-szóvivő Mirkóczki Ádám tett feljelentést az ügyben alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása gyanújával – kizárólag a kormánypárti politikusok kijelentései, illetve a kormányzati propagandából sugallt információk alapján. Mirkóczki szerint a kormánynak mától pecsétes papírja van arról, hogy hazudik.

„Hogyha egymondatos összefoglalót kellene adnom, akkor azt mondanám, hogy Nemzeti Nyomozó Iroda lényegében cáfolta azt a kormányzati hazugságot, hogy akár csak Soros-terv létezne, vagy hogy Soros György tevékenysége akkora veszélyt jelentene Magyarországra, mint ahogy azt közpénzmilliárdokból most már hónapok óta sulykolja a magyar kormány. Úgy gondolom, hogy logikus következtetésként kijelenthető, hogy a magyar kormánynak és Orbán Viktornak a saját nyomozóhatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudnak” – jelentette ki a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány soha nem állította, hogy Soros György célja az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása lenne, így a mostani döntésben semmi meglepő nincs.

„Miután a feljelentés egyértelműen megnevezett egy tényállást – ez, ha jó tudjuk a hírekből, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása volt –, ennek kapcsán kellett állást foglalni. De mi soha nem mondtuk azt, hogy Soros György ezt a súlyos, állam elleni bűncselekményt elkövette volna, már csak azért sem, mert ha ezt állítottuk volna, akkor képviselőként, hivatalos személyként kötelezettségünk lett volna feljelentést tenni. Önmagában, hogy ezt nem tettük meg, az csupán azt bizonyítja, hogy az ügyészségi határozat meghozatala előtt is tisztában voltunk azzal, amivel a Jobbik csak most került tisztába” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A fideszes Tuzson Bence ennek ellenére is látja a veszélyt. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt a kereszténydemokrata Harrach Péter kérdezte napirend előtt a parlamentben, ő pedig erőteljes sorosozással válaszolt.

„Most minek vagyunk a tanúi? Annak, hogy a Soros-tervnek a létét is tagadják, szinte minden ellenzéki képviselő, minden ellenzéki erő. Legutóbb ehhez egyébként a Jobbik is csatlakozott, amikor Egyed Zsolt képviselőtársunk a tegnapi napon kifejtette azt, hogy tulajdonképpen a Soros-terv és az ehhez kapcsolódó nemzeti konzultáció nem más, mint riogatás” – jelentette ki Tuzson Bence.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!