2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rendőrség nem, a NAV vizsgálja Tiborcz üzletét

2017. február 16., csütörtök 16:25, frissítve: csütörtök 17:12

Vizsgálja a NAV a szekszárdi közvilágítás korszerűsítését.

Az adóhatóság nem nyilatkozott az ügyről a Hír TV-nek arra hivatkozva, hogy a nyomozás még tart.

Január végén, egy hangfelvételből derült ki, hogy a miniszterelnök vejének volt cége már másfél évvel a közbeszerzési pályázat kiírása előtt egyeztetett a megbízásról a szekszárdi városvezetéssel. A pályázaton végül nyert a város, a világítás korszerűsítését pedig Tiborcz István érdekeltsége végezhette.

A rendőrség az ügyben bűncselekmény hiányába zárta le a nyomozást.

Hadházy Ákos korábban azt mondta: az akkor még Tiborcz István által birtokolt Elios Innovatív Energetikai Zrt. 2014 májusában nyerte el a hétszázmillió forintos megbízást, de már 2012 nyarán azzal az ajánlattal kereste meg Szekszárdot, hogy elkészíti azt a két tanulmányt, amellyel a város indulhat a rövidesen meghirdetendő közvilágítás-korszerűsítési uniós pályázaton. A tanulmányokért összesen több mint negyvenmillió forintot kértek, amelyet csak akkor kellett kifizetni, ha nyernek.

„Gyalázatos lezárás”

Az LMP társelnöke szerint nem foglalkoztak rendesen az üggyel.

„Ezt a nyomozást gyalázatos módon zárta le a nyomozóiroda, gyakorlatilag a lényegével nem foglalkozott az ügynek. Ennek az ügynek az volt a lényege, hogy Hódmezővásárhelyen referencia nélkül lehetett indulni ezeken a pályázatokon, majd az összes többi magyar városban, ahol ilyen lámpacsere történt, ott pedig csak rendkívül magas referenciával az indulhatott, aki már Hódmezővásárhelyen megtette ezt a beruházást. Ez az egy cég pedig a miniszterelnök vejének a cége volt” – mondta Hadházy Ákos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!