2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

A rendőrség munkatársai főztek a hajléktalanoknak

2015. december 12., szombat 15:51, frissítve: szombat 16:10

A Pécsi Rendőrkapitányság dolgozói főztek a város egyik hajléktalanszállásán élőknek. Az intézményt a katolikus egyház működteti, a téli krízisidőszakban kihasználtsága eléri a 130 százalékot.

A rendőrök az ebéd elkészítésében is segítettek. A menü hurka, kolbász és főtt krumpli volt. „Nagyon örülünk a segítségüknek, és akármikor visszavárjuk őket. Mások is voltak már, akik jöttek főzni szombatonként. A képviselő urak, a Karitász, de most a rendőrök először vannak, és nagyon szépen köszönjük nekik” – mondta az otthon egyik dolgozója.

Amíg az ebéd készült, a rendőrség bűnmegelőzési előadást tartott a lakóknak. „Volt egy kis tájékoztató a hajléktalanok számára, az általuk elkövetett szabálysértésekről, illetve ugye a tél közeledtével segítséget nyújtunk nekik abban, hogy tájékoztatjuk őket azokról a helyekről, ahova ők be tudnak menni” – összegezte a napot Márk Judit, a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőző és Értékelő Alosztályának törzsőrmestere.

A Remény Házát négy éve adták át, fenntartója a katolikus egyház, amely Pécs egyik külső városrészében igyekszik segíteni a hajléktalanokon. „Úgy gondoljuk, hogy ezek az emberek is megérdemlik azt, hogy megismerjék a magyar társadalmat, annak különféle szegmenseit, ők is szeretnének ennek a társadalomnak tagjai lenni, és mi ebben segítjük őket” – hangsúlyozta Pavlekovics Ferenc, a Pécs Kertvárosi Plébánia plébánosa.

A szálló 75 férőhelyes, de télen előfordul, hogy 100-an is behúzódnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!