2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:50

A rendőrség is Tarlósnak ad igazat

,

2017. március 29., szerda 12:13, frissítve: szerda 12:40

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője után a rendőrség is a főpolgármesternek adott igazat.

A fővárosi rendészet vezetője után a rendőrség is a főpolgármesternek adott igazat – az RTL Klub, az Országos Rendőr-főkapitányságtól megtudta: csak akkor bírságolhatja a szabálytalan autót a rendőrség, ha a közterület-felügyelet kamerái azt is felveszik, hogy ki követte el a szabálysértést.

Tarlós István múlt pénteki, szokásos sajtótájékoztatóján szólította fel az érintett autósokat, hogy ne fizessék be a térfigyelő kamerák alapján kiszabott közlekedési bírságot.

A főpolgármester egyébként a belügyminiszterhez fordul, a vonatkozó jogszabályok módosítását, valamint az ötvenezer forintos bírság csökkentését kéri.

„Abban az esetben, ha kamerás a felvétel, akkor két további előfeltételnek kell a jogszerű bírságkiszabáshoz megfelelni. Egyrészt ő maga nem szabhatná ki, hanem továbbítania kell ezt a kamerás felvételt a rendőrség központjába, másrészt pedig a kamerának olyannak kell lennie, mint amilyet a jogszabály előír. Arra számítok, és azt remélem, hogy megszüntetik ezt az anomáliát a közterület-felügyeletek, nem arra valók, hogy a rendőrség helyett ezeket az úgynevezett mozgó közlekedési szabályszegéseket számon kérjék, hanem a közterület-felügyelet foglalkozzon a közterületi szemeteléssel. Esetlegesen a szabálytalan parkolással, az engedély nélküli közterület-foglalással, de ne azzal, ami alapesetben a rendőrség feladata lenne” – mondta el Kovács Kázmér ügyvéd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!