2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

A rendőrség és a mentők egész éves munkáját köszönték meg

Budapest hét pontján köszöntötte a szolgálatban lévőket a Magyar Autóklub az Országos Rendőr-főkapitánnyal közösen. A rendőrautókból, segélyszolgálatos autókból és kísérőkből álló konvoj délelőtt indult útnak. Idén először nemcsak a rendőröket, de a mentőket is köszöntötték.

  • A rendőrség és a mentők egész éves munkáját köszönték meg

Hagyományosan hat helyszínen köszöntötte a Magyar Autóklub szilveszter napján a rendőröket egész éves munkájuk és az ünnepnapokon vállalt szolgálatuk miatt.

„Már az 50-es évek végétől minden év december 31-én megrendezésre kerül. A Magyar Autóklub ezzel a gesztussal szeretné megköszönni a magyar rendőrség közlekedési szolgálatának, hogy egész évben segítette az autósokat a közlekedésükben és ellenőrzésével segítette a közlekedésbiztonság erősítését és javítását” – mondta Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke.

A Magyar Autóklub év közben is több közlekedésbiztonsági programban vett részt. Szeptemberben például 23 ország gyermekei vethették össze tudásukat egy a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről az autóklub által szervezett versenyen.

„Ennek az a célja, hogy akik ezen a napon is szolgálatot teljesítenek, egyfajta köszönetnyilvánítást adjunk ahhoz, hogy ezen a napon, illetve éjjeli szolgálatban vannak, míg mások egyébként a családjukkal töltik ezt a napot, ezeknek a kollégáknak ebben a formában is köszönjük meg, hogy szolgálnak és védenek” – mondta Terdik Tamás, budapesti rendőrfőkapitány.

A szolgálatban lévő rendőrök után az autóklubosok idén egy új, hetedik helyszínre is ellátogattak, mégpedig a mentőkhöz, akiket első alkalommal köszöntöttek szilveszterkor.

„Egy évben körül-belül 25 ezer személyi sérüléses közlekedési baleset történik. Mi rögtön a helyszínen látjuk azokat a tragédiákat, amik megelőzhetőek lennének, hogyha az emberek jobban vigyáznának magukra és egymásra” – mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A szóvivő hangsúlyozta, nagyon fontos az összefogás a közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezetek között és ennek példamutató eleme a Magyar Autóklub, a rendőrség és a mentőszolgálat együttműködése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!