2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

A rendőrök is meglepődtek a gigászi droglabor láttán

2016. június 24., péntek 19:16, frissítve: péntek 21:08

Óriási droglabort számolt fel a NAV és a rendőrség Felsődobsza mellett. Ipari mennyiségű kábítószer, heroin készülhetett volna a volt termelőszövetkezet egyik épületében gyártott morfinszármazékból. A drogot az ukrán piacra szánták, de egy csepp sem került az utcára. A laborra szerdán csaptak le, hét embert kábítószergyártással vádolnak. Előzetes letartóztatásba helyezte őket a bíróság.

Üstökben főzték a drogot, munka közben csaptak le rájuk a kommandósok. Az ukrán-magyar bűnbandát már hónapok óta figyelték a NAV pénzügyi nyomozói. Akkor még azt gyanították, hogy csempészdohányból cigarettát akarnak gyártani.

„Ellenőrzés alá vontuk a csoportot, és azt észleltük, hogy intenzív telephelykeresésben van, illetőleg számunkra ismeretlen műszaki berendezések beszerzését intézi. Azonosítatlan vegyi anyagokat is szereztek be nagy tételben” – mondta el Balázs Zsolt, a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának vezetője.

A nyomozók ekkor jöttek rá, hogy a volt téeszudvarban kibérelt épületben kábítószert gyárthatnak, ezért értesítették a rendőrséget. A bandára szerdán csaptak le. Menekülni esélyük sem volt.

Amit a felsődobszai raktárban találtak, az még a nyomozókat is meglepte. Az ukrán munkások nemcsak főzték a drogot, hanem ott is laktak.

Azt mondják, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fennállása óta nem volt ilyen kábítószer fogás.

„Mákszalmát foglaltunk le több mint öt tonna mennyiségben, különböző hígítókat, több száz litert, ecetet, több száz litert, olyan egyedi speciális eszközöket, préseket, üstöket, amelyek egyértelműen azt bizonyították, hogy itt ipari mennyiségű kábítószer előállítását tervezték” – mondta el Varga Sándor megyei bűnügyi osztályvezető.

A gyártást azonban nem tudták befejezni, mert a kommandósok rajtuk ütöttek. Így egyetlen cseppnyi kábítószer sem került az utcára. A morfinszármazékból heroint akartak készíteni, a drogot állítólag az ukrán piacra szánták.

Tizenkét embert állítottak elő a rendőrök, közülük hetet vettek őrizetbe. Kábítószer előállításával gyanúsítják őket. Az encsi járásbíróság mindannyiukat előzetes letartóztatásba helyezte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!