2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

„A rasszizmus és gyűlöletkeltés a hivatalos politika a Fidesznél”

2016. augusztus 26., péntek 08:03

Szaniszló Ferencnek 3 éve még vissza kellett adnia egy kitüntetést, de Bayer Zsolt most minden bizonnyal megtarthatja azt. Amerikai szemszögből ez azt mutatja, hogy a rasszizmus és a gyűlöletkeltés mostanra a magyar kormány politikájának a része lett. Külföldi lapszemle.

Tiltakozási hullámot váltott ki Magyarországon egy rasszista kijelentései miatt megbüntetett író állami kitüntetése – tudósít a Chicago Tribune Bayer Zsolt lovagkeresztjéről. Emlékeztetnek, hogy már több mint 80 díjazott adta vissza az elismerést, hogy tiltakozzanak a cigányok megölésére buzdító, antiszemita író ellen. A lap megjegyzi, hogy a Fidesz környékén a rasszizmus és gyűlöletkeltés a hivatalos politika részévé vált, és felemlegetik Szaniszló Ferenc kitüntetését, akinek 3 éve hasonló helyzetben vissza kellett adnia egy díjat, most viszont Bayer valószínűleg megtarthatja azt.

Magyarország a kerítések és madárijesztők országa – tudósít az osztrák Der Standard Munduczó Kornél menekültügyi filmjének a forgatásáról. Azt írják, Orbán Viktor országában menekülteknek és együttérzésnek nincs helye, ezt támasztja alá Schöpflin György fideszes EP-képviselő nyilatkozata is, aki szerint levágott disznófejeket kéne a határra vinni, hogy elijesszék a muszlimokat.

Magyarország reménykedhet az olimpiarendezésben – az Euronews szerint. Közép-európai országban még nem volt olimpia, és az esélyeket a magyar csapat jó szereplése is javítja. Ugyanakkor az olimpiai bizottság kis költségvetésű, pénzügyileg áttekinthető olimpiát szeretne, miközben a magyar lakosság fele pont azért ellenzi az olimpiát, mert a korrupt kormányzati politikusok úgyis csak ellopnák a pénzt, ahogy Rióban is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!