2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A Rabbitestület elnöke is elítéli Baranyi Krisztina zsidózását

A Rabbitestület elnöke is elítéli Baranyi Krisztina zsidózását. Róna Tamás erről a Kossuth Rádióban beszélt. A főrabbi szerint nem lehet semmilyen közösséget vállalni valakivel, aki antiszemita kijelentéseket tesz. Baranyi Krisztina közben továbbra sem kért bocsánatot, és közösségi oldalán azt írta: biztos volt benne, hogy a Fidesz frakció tagjai szivárogtatták ki a felvételt, a kormánypárti képviselők azonban ott sem voltak az ominózus megbeszélésen.

  • A Rabbitestület elnöke is elítéli Baranyi Krisztina zsidózását

Így van, tehát akkor most döntsük el! Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet, ugye?!

A tények.hu hozta nyilvánosságra ezt a hangfelvételt, amelyen Baranyi Krisztina, Ferencváros liberális polgármestere zsidózik. A városvezető a kijelentése miatt azonban napok óta nem hajlandó bocsánatot kérni.

Baranyi Krisztina az atv-ben arról is beszélt, hogy a zsidózást csak egy nyelvi eszköznek tartja. A polgármester azzal védekezett, hogy igazából nem is ő hanem szövetségesei tettek antiszemita kijelentést. Ezt az állítását azonban az érintettek cáfolták.

A kerület első emberétől az őt támogató ellenzéki pártok elhatárolódtak:

A Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői egy közleményben jelezték: nem tudnak értékközösséget vállalni vele. A szivárványkoalíció tagjai szerint Baranyi Krisztina alkalmatlan a városvezetésre. A polgármester a botrány legújabb fordulataként a Fideszt hibáztatja. Azt állítja a kormánypárt képviselői szivárogtatták ki a hangfelvételt. A városvezető fel is teszi a kérdést: ki támadta meg őt, ha nem a Fidesz?

Azonban erről az állításáról is kiderült, hogy nem igaz. A Fideszes politikusok ugyanis jelen sem voltak az ominózus megbeszélésen. 

Így reagált Baranyi Krisztina zsidózására a Rabbitestület elnöke. Róna Tamás a Kossuth rádióban azt mondta: nem lehet semmilyen közösséget vállalni egy olyan politikussal, aki antiszemita kijelentést tesz. Róna Tamás hozzátette: antiszemita kijelentéseknek nincs és nem is lesz helye a közéletben.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!