2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

A PR-Telecom azonnal köteles visszatenni kínálatába a Hír TV-t

, ,

2017. január 25., szerda 09:53, frissítve: csütörtök 08:48

Azonnali hatállyal vissza kell helyeznie programcsomagjába a Hír TV-t a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatónak – így döntött a Budapest Környéki Törvényszék. A szolgáltató januártól egyoldalúan bontott szerződést a Hír TV-vel. Helyette inkább az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó tévéadókat és két pornócsatornát kínál az érintett 70 ezer háztartásban.

„A Hír TV a 23-as csatornán van, vagyis volt, de január elsejével már megszűnt” – mondta a Hír TV stábjának Tóth László. A Budakeszin élő férfi hiába keresi a megszokott helyen, lassan egy hónapja nem elérhető a Hír TV. A Tóth család is annak a PR-Telekom nevű kábelszolgáltatónak az ügyfele, amely decemberben jelentette be, hogy egyoldalú szerződésmódosítással száműzi csomagjából a Hír TV-t. Helyette inkább az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó tévéadókat és két pornócsatornát kínált az érintett 70 ezer háztartásban.

„Azt terveztük el, hogy átállunk a Telekomra, mivel hogy nincs Hír TV, és ezáltal a szerződést felmondjuk” – tette hozzá Tóth László.

Nemcsak Tóthék gondolkoztak szolgáltatóváltáson. A Facebookon többen is sérelmezték, hogy a PR-Telekom kérdés és figyelmeztetés nélkül szabta át a kínálatát. Mivel a Hír TV-nek 2017 december 31-ig érvényes szerződése volt a szolgáltatóval, a csatorna bíróságra vitte az ügyet.

„A Budapest Környéki Törvényszék a mai napon készhez vett végzésével elrendelte azt az ideiglenes intézkedést, melyben kötelezte a PR-Telecom Zrt.-t, hogy a Hír TV műsorát 2017. december 31-ig változatlanul szerepeltesse a programkínálatában” – mondta Nagy Ajtony Csaba, a Hír TV ügyvédje.

A bíróság döntése értelmében a szolgáltatónak azonnali hatállyal vissza kell helyeznie programcsomagjába a Hír TV-t. A bíróság ezt a többi közt azzal indokolta, hogy a Hír TV nézői a PR-Telecom jogellenes magatartása miatt nem férhetnek hozzá az a hírcsatorna műsorához.

„Itt alapvetően egy jelentős piacvesztést szenvedhetne el a Hír TV, hiszen a nézőinek egy jelentős részét elveszíthetné egy ilyen esetben, jogellenes felmondás esetén, másrészről viszont figyelembe vette, hogy 2002 óta szerepel a Hír TV mint csatorna a PR-Telekom kínálatában, és van egy jelentős fogyasztói kör, a Hír TV nézői, akik a PR-Telekom jogellenes intézkedése folytán elveszíthetnék ezt a csatornát a programkínálatból. Ezt egy különös méltányolást igénylő jogvédelmi érdekként vette figyelembe a törvényszék” – tette hozzá az ügyvéd.

Kerestük a PR-Telecomot, hogy megtudjuk, mikortól szerepeltetik újra a január elsején száműzött csatornákat, de ügyfélszolgálatukon nem is hallottak a változásról.

– Várjuk a hivatalos információt mi is.
Körülbelül mennyi időt jelent?
– Mondom, várjuk a hivatalos információt, eddig nem tudunk semmit sem.

Az ügyben tavasszal kezdődik a bírósági tárgyalás, de a jelenlegi döntés értelmében a szolgáltatónak év végéig szerepeltetni kell kínálatában a Hír TV-t.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!